La CUP espera del nou govern un diàleg sincer i perdurable en el temps

Diàleg sincer i més transparència. Són algunes de les peticions que el nou regidor de la CUP, Albert Comas, fa al govern de Junts i el PSC a l’inici del mandat municipal, en què espera que es corregeixin les dinàmiques que els van portar a recórrer a organismes independents i al Síndic de Greuges per poder dur a terme la tasca de fiscalització que és pròpia de l’oposició. Comas dona un vot de confiança a l’executiu municipal, tot i no compartir algunes manifestacions o projectes que s’han anunciat per part dels seus membres. En aquest cas, s’ha pronunciat sobre la campanya de recollida de signatures que ha iniciat una mare que s’ha quedat sense plaça d’escola bressol per a la seva filla i demana que s’ampliïn les places; cosa que el govern no contempla i argumenta qüestions de normativa i d’espais del propi centre. Pel regidor cupaire, la petició dels signants és absolutament legítima i planteja la necessitat d’entomar el projecte d’una nova llar d’infants.

En una entrevista al programa La Ciutat, Comas ha situat la falta de places d’escola bressol municipal com una prioritat que l’Ajuntament hauria de contemplar tenint en compte – ha dit – les característiques socioeconòmiques de la població calellenca.

Les demandes de les famílies són absolutament legítimes (…) Hi ha famílies amb pocs recursos que volen accedir al servei (…) Calella s’ha d’adaptar a la nova realitat. Aquí es poden veure quines són les prioritats polítiques. Si no es pot posar una línia més, cal estudiar ja com obrir un nou centre.

Comas ha posat l’accent en la necessitat de reforçar les polítiques socials en aquest pròxim mandat municipal, en un context en què la població calellenca s’empobreix. Els últims estudis indiquen que aquí es registra la segona renda per càpita més baixa del Maresme.

Aquí, el regidor de la CUP s’ha referit al discurs d’investidura de l’alcalde Marc Buch, en què va afirmar que la generació d’ocupació és la millor política social. Hi està en part d’acord, però recorda que cal crear nous llocs de treball no precaritzats, com passa en el sector del turisme, amb contractes baixos i temporals.

La principal font econòmica de Calella és el turisme de sol i platja, que provoca pobresa i fa que s’hagin d’augmentar les partides socials. Està molt bé que la gent trobi feina, però també la diversificació econòmica per combatre la precarietat laboral.

La CUP es mostra partidària d’iniciar els tràmits per poder crear un polígon industrial i considera que el sector sud-6 és el millor emplaçament; però que prèviament caldria fer estudis sobre les activitats econòmiques que hi ha a Calella i avaluar si l’Ajuntament té capacitat financera per entormar aquest projecte.

Em aquest sentit, també ha qüestionat que es puguin tirar endavant tots els projectes que s’han “venut” en campanya en el marc del mandat 2023-2027: aparcaments a La Muntanyeta i Can Saleta, el centre cívic o l’ampliació del complex esportiu Tomàs Claramunt. Comas ha recordat que l’obertura de nous equipaments suposarà també una major despesa en manteniment a càrrec del pressupost municipal quan en els últims anys s’han denunciat deficiències en instal·lacions esportives i educatives.

Des de l’oposició, els cupaires diuen que defensaran polítiques pensades per garantir el dret a l’habitatge per mitjà de la sortida dels pisos buits al mercat, per mitjà de mesures fiscals o amb moratòries en la concessió de llicències d’ús turístic.

Al govern li demanen que compleixi amb el seu compromís d’exercir una acció política oberta al diàleg amb la resta de partits polítics i de proximitat amb la ciutadania.

Que tot el diàleg del que es parla i la mà estesa es dugui a terme amb més transparència i que no ens assabentem de la informació al’últim dia. I després, que hi hagi polítiques de proximitat amb els barris, no la proximitat perquè em connectaré a Instagram o de visibilitat a través de les xarxes, sinó que sigui real.

A tot això, el regidor cupaire espera que el nou mandat municipal porti també un canvi de tarannà respecte els últims anys en què el seu partit ha hagut de recórrer a organismes independents com la Comissió de Garanties d’Accés a la Informació Pública o a la Sindicatura de Greuges per accedir a informació que – segons subratlla – és pública i ha d’estar a l’abast de tota la ciutadania.

Tota l’opacitat que hi ha hagut en l’últim mandat no podia repetir-se, que no toca anar a trucar a la porta d’organismes externs perquè la faciliti. Al cap i a la fi, la transparència és un principi democràtic. Van prendre nota (…) Si ho admeten o no, ja no té importància. L’important és que no torni a passar.

La CUP ha fet anàlisi sobre els resultats electorals a les passades municipals, quan han perdut 145 vots respecte el 2019, però en un context d’alta abstenció generalitzada. Apunten que la desconnexió de l’indendentisme i el vot de càstig a l’esquerra també els han passat factura.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *