L’Institut Nova Història defensa l’origen català de Santa Teresa de Jesús

Teresa d’Àvila i Teresa de Cardona: a la recerca de Teresa de Jesús. Aquest és el títol de la conferència que aquesta tarda farà l’escriptor i investigador Pep Mayolas a la Sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell i que s’emmarca dins el cicle de conferències sobre la censura i manipulació a la història de Catalunya.

La promou l’Intitut Nova Història, amb la ferma sospita que Teresa de Jesús era d’origen català.

Quan el senyor Bilbeny, que és la mare de totes aquestes coses, llegia per plaer textos de Santa Teresa a finals dels anys 90, l’home que és filòleg, es va adonar que hi havien unes construccions sintàctiques molt catalanes, massa per ser d’una senyora d’Àvila. Si va començar a fixar i a subratllar catalanades múltiples i constants en els textos de Santa Teresa. A partir d’aquí neix la sospita que podria ser d’origen català i no pas d’Àvila. Igual que han castellanitzat la conquesta d’Amèrica amb el tema de Colom, pensem que amb altres personatges com Santa Teresa també es podria haver fet.

I es que segons els seus estudis, estan convençuts que el que ens ha arribat i ens han fet creure, és un refregit de la historia de Santa Teresa, castellanitzat.

Demostrar que segurament no era castellana. En el context castellà és molt difícil que neixi una dona de caràcter burgès, que tenia aptituds empresarials, pedagògiques.. Això en el context de la Castella submisa d’aquella època no és normal, no és possible. En canvi en el context del patriciat urbà de Catalunya si que és possible i a sobre era perseguit per la inquisició. Aportarem una serie d’indicis conforme dius, si aquesta senyora anava contra les directrius de Trento però resulta que la seva prosa no es desvia ni un moment de les directrius de Trento, es que aquesta senyora té l’obra segrestada, ha passat pel sedàs de la inquisició i el que ens donen és un refregit castellanitzat. Això ens ha arribat a nosaltres, però no és veritat.

L’institut Nova Historia es dedica a la investigació, estudi i divulgació mitjançant conferències i publicacions, amb l’objectiu de recuperar i divulgar la que diuen és la autèntica historia de Catalunya

És una fundació que s’ha articulat fa 10 o 12 anys al voltant del Jordi Bilbeny, que ens dediquem primer a fer costat al Jordi i després a fer investigacions que van començar, primer sent només colombines. S’han fet una serie de documentals, entre ells el més vist al Canal 33 que és el Desmuntant Lleonart que s’ha passat 5 o 6 vegades.

La conferència es prevista per avui a les 19.30h a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *