L’Ajuntament farà noves contractacions a través de Plans Ocupacionals

Servei Local d'Ocupació, arxiu
Servei Local d'Ocupació, arxiu

La Diputació de Barcelona destinarà aquest 2016 a Calella 190.727 euros del programa complementari als ajuntaments que té per objectiu fomentar l’ocupació i la integració social. Es fa a través dels plans ocupacionals que consisteixen a contractar persones que estan a l’atur, inscrites al Servei Local d’Ocupació de Catalunya i al Servei Local d’Ocupació corresponent.

Enguany, el programa complementari té dues vessants. La de suport integral al foment de l’ocupació i suport a l’ocupació de col·lectius en risc d’exclusió social i pel reforç als Serveis Socials municipals.

El tinent d’alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, ha explicat que un cop es faci l’estudi previ i es rebi el vistiplau de la Diputació, s’obre el procés per part de l’Ajuntament de Calella de la contractació directa de persones aturades. També es podran destinar els diners a la formació de persones que no tinguin cap tipus d’afiliació a la Seguretat Social. Per últim, l’Ajuntament també podrà donar suport a empreses que facin inserció socio-laboral. Jordi Sitjà incideix en el tema dels Serveis Socials: “A partir dels informes dels Serveis Socials es podrà contractar persones aturades amb risc d’exclusió social. També hi haurà una altra vessant que serà augmentar el nombre d’informadors o personal administratiu als Serveis Socials per incrementar de manera exponencial el nombre de persones que atenen els usuaris. Hi ha doncs diferents vessants que s’han de treballar prèviament. Un cop rebem el vistiplau de la Diputació, la feina ja és de l’Ajuntament amb la contractació”. 

Jordi Sitjà ha recordat que la quantitat de diners que rep cada ajuntament per desenvolupar plans ocupacionals varia en funció del padró.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat