L’Ajuntament habilita una nova línia d’ajuts al lloguer per pal·liar l’impacte de la Covid-19

Fins el 30 d’octubre es podran demanar els nous ajuts per al pagament del lloguer que ofereix l’Ajuntament de Calella per pal·liar l’impacte econòmic i social de la pandèmia per la Covid-19. S’hi destina una partida total de 50.000 euros, amb un màxim de 500 euros per a cada sol·licitant.

S’adreça a persones que acreditin que la Covid-19 els ha minvat els ingressos que perceben per la seva activitat laboral, ja siguin treballadors assalariats o autònoms; tal com ha explicat l’alcaldessa Montserrat Candini, en declaracions a Ràdio Calella TV.

Són uns ajuts encaminats estríctament a persones en situació d’atur, ERTO o autònoms que estiguin rebent una prestació especial per cessament d’activitat. L’import del lloguer no pot ser superior als 700 euros i cada nucli familiar podrà percebre un màxim de 500 euros. És una quantitat de diners molt important.

L’ajut serà incompatible amb altres suports econòmics que es puguin haver rebut, segons les bases de la convocatòria. S’hauran de tramitar telemàticament amb l’idCAT mòbil o presencialment demanant cita prèvia a l’Oficina Local d’Habitatge.

A tot això, i en una recent entrevista al programa La Ciutat, l’alcaldessa va avançar que s’està començant a treballar en el projecte electoral de Junts per Calella per oferir pisos de lloguer assequible per a persones grans. S’està treballant de la mà de la Diputació de Barcelona i consisteix en assentar les bases perquè els propietaris de locals del carrer Jovara puguin reconvertir-los en espais habitables.

Durant la campanya electoral vam dir que una manera de reflotar el carrer Jovara era humanitzar-lo. I això passa per convertir plantes baixes amb condicions en habitatges de lloguer assequible. Hem començat a treballar en la diagnosi amb la Diputació de Barcelona, i hem avançat molt perquè siguin habitatges per a la gent gran.

La proposta passa per impulsar un pla especial al que s’hi puguin acollir els propietaris de locals comercials del carrer Jovara, de com a mínim 40 metres quadrats de superfície, i que puguin complir tots els requisits d’habitalibilitat i d’accessibilitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *