L’Ajuntament provarà un nou mètode per a la neteja del carrer Església

NETEJA CARRER ESGLÉSIA 20220804

Durant aproximadament una hora, l’alcalde va estar ahir responent a les preguntes que li van traslladar els ciutadans que es van connectar al “live” que va fer a través de les xarxes socials. Marc Buch va començar la sessió anunciant que la platja de gossos es posarà en funcionament aquest dissabte encara que no disposarà de tots els serveis que s’han previst. Va donar explicacions del perquè del col·lapse dels contenidors de selectiva d’aquests últims dies i va anunciar que, pel que fa a la neteja viària, es provarà un nou mecanisme pel carrer Església, on els veïns es queixen tant de sorolls com de l’aigua que escampa la maquinària i esquitxa en parets i persianes.

Marc Buch va anunciar que després d’agost es disposarà d’una fregadora que acabarà amb les molèsties de la màquina que passa pel carrer Església.

Sembla que hi ha una opció amb una fregadora, que la provarem de cara al setembre, per veure si funciona. A més, ens permetria anar més ràpid, evitar els sorolls i poder fer-hi més passades.

Tant bon punt va obrir la sessió, l’alcalde va demanar disculpes pel col·lapse que hi ha hagut en algunes bateries de contenidors de selectiva. I va explicar-ne el motiu: les dues màquines de recollida es van avariar, amb poques hores de diferència.

Es va espatllar un dels camions i el mateix dia, o l’endemà, l’altre. Això ha provocat que els contenidors de selectiva col·lapsessin. Vam aconseguir camions més petits per prestar el servei i avui ja li hem pogut donar la volta, si bé és cert que encara queda algun nucli de contenidors molt ple. En tot cas, us demano disculpes si n’heu patit les conseqüències.

L’alcalde va incidir en què s’està parlant “seriosament” amb l’empresa que fa la neteja viària i la recollida de la brossa per millorar el servei, confiat que “aviat es veuran canvis”. De fet, ja va comentar en l’últim ple que ho afavorirà que hi hagi nova gerència de la UTE Urbaser-Arca del Maresme.

També se li va preguntar sobre el buidatge de les papereres. Buch va indicar que el servei es reforça durant l’estiu però en aquest àmbit s’enfronten a una problemàtica afegida: l’incivisme.

A l’estiu ho reforcem molt perquè tenint 40.000 persones a Calella, acabaria sent un desastre. No obstant això, també hem de parlar de l’incivisme d’alguns que hi aboquen la bossa de la brossa quan han d’anar als contenidors. I això no ajuda gens (…) És com qui va amb patinet pel carrer Església, és una costa de sentit comú, però no per a tothom.

De fet, en algunes papereres del carrer Sant Pere s’han col·locat rètols que adverteixen que abocar-hi bosses de brossa domèstiques suposa una infracció de la normativa municipal i que comporta sanció.

PAPERERA CARTELL BROSSA JULIOL 22

Ahir també es va confirmar que la platja de gossos es posarà en funcionament aquest dissabte, però no amb el 100% dels serveis previstos.

Faltaran les dues dutxes que hem comprat però encara no ha arribat. No obstant això, hem decidit posar en marxa igualment la platja de gossos. La previsió és que puguin estar instal·lades a finals de la setmana vinent.

També se li va preguntar sobre la situació del Mercat Municipal, ara amb només dues parades obertes; i si s’ha actuat en l’edifici del carrer Sant Joan on s’hi acumula brutícia per la presència de coloms. En aquest punt, Buch va explicar que la propietat ha respost fins ara als requeriments fets per un tema de salubritat i que, en última instància, l’administració podria assumir-ho de forma subsidiària.

En relació a les demandes de millores al gimnàs de la Piscina Municipal, l’alcalde va respondre que s’han previst inversions, conscients dels dèficits que pateix la instal·lació esportiva.

La primera inversió que farem és la instal·lació d’una caldera de biomassa que permetrà reduir la despesa energètica. A partir d’aquí mirarem altres actuacions, que fan falta no només al gimnàs, sinó també als vestidors. Ho tenim present però no puc avançar calendari perquè no està pressupostat.

L’alcalde també va afirmar amb rotunditat que el projecte d’ampliació del Sant Jaume tira endavant. L’Ajuntament de Calella té enllestida la documentació per fer la modificació urbanística necessària perquè es construeixin les noves instal·lacions hospitalàries.

A continuació, podeu recuperar el directe de l’alcalde a Instagram:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *