L’Ajuntament suprimeix la plaça de tècnic de Medi Ambient per cobrir les necessitats de servei de l’OAC

El Ple Municipal va ratificar ahir la supressió de la plaça de tècnic de Medi Ambient que s’havia convocat a principis d’any. La transformen en d’administrativa per a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadana i en l’ampliació de la jornada laboral -de mitja a complerta- del conserge del Museu Arxiu. Així podrà donar servei també a l’edifici de l’Ajuntament Vell. La proposta es va aprovar per 10 vots a favor (el Govern del PDeCAT i el PSC, i PP) i els 5 en contra d’ERC i ICV.

El tinent d’Alcaldia responsable de Recursos interns, Jordi Sitjà, va defensar la restructuració per la prohibició legal d’incrementar la massa salarial. Va exposar que s’ha prioritzat l’implementació de l’administració electrònica i els serveis que seran necessaris per a la posada en funcionament de l’OAC, a partir d’octubre.

Des d’ICV, el regidor Sebastián Tejada va retreure al Govern que no hagi sigut honest amb els més de 30 aspirants que van presentar-se a la convocatòria. Va indicar, a tot això, que les funcions que li serien atribuïdes seria prou importants si es té en compte que s’acaba d’aprovar una llei catalana contra el canvi climàtic.

Tejada va negar insuficiència financera per cobrir les places ja que estan recollits al Pressupost Municipal.

Per la seva banda, ERC va retreure al Govern Municipal que segueixi actuant de forma improvisada, també en aquesta qüestió. La portaveu republicana, Cristina Gómez, va defensar que l’Ajuntament ha de tenir un engranatge compensat i rebutjar que s’estiguin eliminant perfils tècnics.

A les paraules contràries a la proposta, Sitjà va respondre que el lloc i les funcions de tècnic de Medi Ambietn ja s’estan atenent internament amb personal de la plantilla de l’Ajuntament.

El regidor del Grup Municipal de la CUP no va assistir a la sessió plenària celebrada aquest dilluns 31 de juliol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *