S’aprova el Pla Local d’Habitatge 2017-2022

Imatge d'arxiu

Aquests va ser un dels punts més controvertits de l’últim debat plenari de l’actual curs polític. El document fa una diagnosi de la situació del mercat de l’habitatge i planteja estratègies de futur, amb l’horitzó del 2022. Aborda les possibilitats de millorar i garantir l’accés a l’habitatge a partir d’instruments fiscals o socials, o serveis com la nova Oficina Local d’Habitatge i la Fundació Hàbitat Solidari, que serà clau per reduir l’actual bossa d’habitatges buits.

En relació a aquesta qüestió, ERC va recordar que la Fundació Hàbitat Solidari podrà atendre les més de 550 famílies que, segons el Pla, necessitaran suport per tenir accés a l’habitatge. La portaveu republicana, Cristina Gómez, va demanar accions ja aquest 2017 per donar compliment al que s’hi proposa.

Per ICV, el Pla fa una diagnosi realista perquè descriu Calella com “una ciutat amb renda familiar baixa, amb escassa capacitat de compra, amb poques expectatives laborals i amb un increment de famílies amb dificultats per pagar l’habitatge, la hipoteca, o serveis bàsics”. Tot i això, els ecosocialistes van discrepar del caràcter localista del document, que no contempla els mercats d’habitatge de poblacions veïnes. El portaveu Sebastián Tejada va destacar l’escassa referència que s’hi fa sobre les eines del propi Ajuntament.

Tejada també demanar conèixer la capacitat de Calella per destinar pisos a ús social, tal i com marca el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge, que estableix un 15% en solidaritat urbana.

El regidor portaveu del PSC, Josep Torres, va indicar que el Pla té una visió local i dona a conèixer la realitat específicament de Calella. Va referir-se també al document en matèria d’habitatge que la Generalitat està refent.

El PP, tot i estar d’acord amb el tractament de les dades, es va abstenir en la votació per un problema de forma i defecte. Ho va explicar el regidor portaveu Josep Maria Pérez Basart.

El debat es va tancar amb la intervenció de l’alcaldessa, qui va remarcar que el document aborda un aspecte que és viu i que requereix d’una actualització constant. Amb tot, va dir Montserrat Candini, s’estableix un molt bon punt de partida per donar una resposta adeqüada a la qüestió de l’habitatge.

De l’ordre del dia anunciat se’n va retirar la moció conjunta del PDeCAT i ERC sobre l’adhesió de l’Ajuntament de Calella al programa d’homogeïnització dels processos i mecanismes interns de tramitació dels tributs i cotitzacions socials. L’alcaldessa va dir que es presentaria més endavant, sense altra concreció.

En el torn de precs i preguntes, es va demanar més vigilància policial al Parc Dalmau.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.