L’alcaldessa de Canet de Mar respon a qui li demana la dimissió

Blanca Arbell_alcaldessa Canet00000000

L’alcaldessa de Canet de Mar, la republicana Blanca Arbell, ha sortit al pas de les crítiques que li feien alguns veïns del poble arribant a demanar-li la dimissió per no fer front als episodis de delinqüència, que diuen, viu el municipi. En una entrevista al programa La Ciutat, Arbell ha lamentat la sensació d’inseguretat que puguin tenir alguns canetencs, però sosté que, amb les xifres a la mà, durant el 2020 els delictes contra el patrimoni van caure en un 20%. La republicana ha mantingut el seu compromís ferm per seguir governant per tots els canetencs i ha demanat contrastar les informacions que puguin sorgir en determinades xarxes socials.

150 persones es concentraven dijous passat a les portes de l’Ajuntament de Canet per demanar la dimissió de l’alcaldessa. Els motius eren la forta inseguretat, diuen, que pateix el municipi. El detonant va ser l’agressió a uns avis a la platja del Cavaió, a Arenys de Mar. Els concentrats van protestar per la manca d’efectius policials i la poca presència d’agents del cos de la Policia Local en determinats punts estratègics. Una setmana més tard, l’alcaldessa de Canet s’ha defensat, assegurant que analitzant les dades de fets delictius al municipi han notat una disminució i no pas un augment com argumenten algunes veus. Blanca Arbell ha exposat que les xarxes socials molts cops amplifiquen la realitat i no aporten tota la informació contrastada. És per això que demana prudència i fer cas de les informacions oficials.

A Canet no han augmentat els delictes. Que han enxampat a Canet i viuen aquí a 3 delinqüents sí. Però això no significa que estiguem per sobre els índexs de delinqüència, tot el contrari anem baixant cada any.

Els manifestants que van protestar la setmana passada a les portes de l’Ajuntament també retreien a l’alcaldessa que Canet s’hagi sumat recentment al projecte “Sostre 360“. Un programa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que vol fer un acompanyament personalitzat a joves vulnerables majors d’edat que es troben en situació de carrer o sense llar. El projecte, que ja ha arribat a tres pobles de la comarca – Canet, Arenys i Masnou – oferirà suport social i habitacional aquests joves d’entre 18 i 25 anys per ajudar-los a construir un projecte de vida autònom i autosuficient, amb un abordatge multidisciplinari.

Hem d’estar molt contents a Canet de ser dels pocs pobles que ens han donat aquest recurs. Aquest programa vol reinserir en la societat aquests joves que un cop fan 18 anys es troben en situació de carrer. Se’ls vol donar una solució habitacional, una ajuda social i educativa. Per això vindran dos educadors 8 hores cada dia per ajudar-los en tot allò que necessitin. Qualsevol problema es tractarà de manera específica.

El Consell Comarcal del Maresme és qui coordina el projecte per donar sortida a un total de 20 joves vulnerables, siguin residents a la comarca o estiguin en situació d’itinerància.

Arbell també ha remarcat que aquest projecte, en cap cas contempla l’acolliment de nous menors. L’objectiu és poder treballar per donar una sortida social i educativa als joves que actualment hi ha al municipi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat