Xevi Gómez, director de l’ARTS d’Estiu: “Salvador Sobral és l’aposta arriscada d’aquest any”

El director del festival artístic de la Costa de Barcelona-Maresme ha passat aquest matí pel programa La ciutat on ha parlat dels objectius d’aquesta sisena edició, en la que es fixen arribar als 15.000 espectadors sumant els 11 espectacles programats del 21 de juliol al 31 d’agost. Xevi Gómez ha assegurat que l’ARTS d’Estiu fa una veritable aposta portant fins a Pineda de Mar al músic i compositor portuguès Salvador Sobral.

Xevi Gómez ha admès que és una aposta arriscada amb la qual confien reforçar el seu posicionament artístic i mediàtic en un àmbit amb molta competència.

És un artista arrelat a Barcelona, va estar 4 anys al Taller de Músics amb qui tenim molt bona relació. Un ‘crack’. Aquest any és l’aposta arriscada. Per qui el conegui pensarà que no perquè va guanyar Eurovisió l’any passat. Estem en un punt molt en què ens gastem tot el que podem amb el festival però ens falta capacitat de comunicació.

El director de l’ARTS d’Estiu ha explicat que compten amb un pressupost global de 600.000 euros, que destinen en la seva pràctica totalitat a la contractació d’artistes. Ha dit que aquest any el cartell presenta cinc grans figures que estan tenint una acollida força igual quant al ritme de vendes d’entrades.

Ha parlat de Salvador Sobral, Pastora Soler, Chenoa, Els Catarres i la ballarina i coreògrafa Sara Baras. Xavi Gómez reconeix que les expectatives del públic són molt altes sempre abans de desvetllar-se el cartell i, en aquest sentit, ha parlat de les dificultats per convèncer les principals figures artístiques del moment.

Alborán no vindrà, m’agrada molt i intentaré que vingui l’any que ve. No ha pogut ser perquè costa molt, en general amb el que jo anomeno les ‘M’: Malú, Manu Carrasco, Melendi, Manolo Garcia… La primera opció de l’artista és omplir el Sant Jordi, i només fan això; si van fer-ho l’any passat, decideixen anar a vuit llocs on paguin molts diners; i nosaltres no hi entrem.

S’ha referit en aquest cas al Canet Rock, que és el festival musical més pròxim a nivell territorial, que segons ha dit Gómez multiplica per tres el pressupost i per molt les capacitats i possibilitats tècniques i logístiques.

El director de l’ARTS d’Estiu Costa de Barcelona Maresme ha parlat de les interioritats del certamen musical, que combina les actuacions musicals, de dansa i monòlegs. Ha assegurat que tots els artistes han tingut un tracte molt amable i cordial amb l’organització, al marge de les exigències que tenen.

Com a nota curiosa ha explicat que David Bisbal va imposar les dimensions de l’escenari per l’actuació de l’estiu passat. I que va fer una petició peculiar a l’hora de sopar.

David Bisbal va protegit d’un catxes, un ‘mazas’, un armari empotrat de 2×2, que és el seu entrenador personal. Abans de venir va sortir de l’hotel a córrer, es va dutxar i quan van arribar ens diu l’entrenador personal que què podia sopar, i al final ens va demanar arròs blanc i gelat de nata (…) I  quan va acabar van demanar-nos que portéssim una cervesa a cada músic, però no més.

Abans els ho havien prohibit. És a dir, que l’equip del cantant d’Almeria va explicitar que no es podien donar begudes alcohòliques, ni tampoc cerveses, als músics de la seva banda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *