L’AMPA del Salicrú admet haver cedit perquè hi hagi consens sobre el canvi de nom

Carme Cruañas, presidenta de l'AMPA del Salicrú, en una intervenció a Ràdio Calella TV
Carme Cruañas, presidenta de l'AMPA del Salicrú, en una intervenció a Ràdio Calella TV

L’acord del Consell Escolar impossibilita que el cognom Salicrú figuri en les propostes de canvi que haurà de votar la comunitat educativa. L’associació de mares i pares havia defensat en les últimes setmanes que es reduís l’actual nom -Doctor Carles Salicrú- per desvincular-lo del teòleg però mantenint els lligams sentimentals, i a fi i efecte també de preservar una denominació molt vinculada a activitats que actualment s’hi celebren. Per exemple, el Saliclown. La presidenta de l’AMPA, Carme Cruañas, exposa que el trasllat a la Fàbrica Llobet-Guri fa més digerible el trasbals que comportarà un rebateig més radical.

Cruañas subratlla que durant el procés de discussió la voluntat de l’AMPA ha estat sempre assolir el consens entre les parts.

Un cop hem baixat a l’escola nova també es veu tot diferent. El que resultava estrany era contemplar el canvi a l’escola antiga. Després de molt debat i des d’un punt de vista constructiu hem buscat arribar a un consens entre tots.

Consens inicial no n’hi va haver, i segons explicava ahir la direcció de l’escola, la proposta definitiva es va haver de sotmetre a votació i va sortir aprovada per majoria simple.

En tot cas, les mares i pares hi surten guanyant amb la seva pretensió que la decisió final sobre el nom es prengui de portes endins, entre la comunitat educativa; i no a partir d’una consulta popular que involucraria el conjunt de la ciutadania. Aquesta era la proposta recollida en la moció que va aprovar el Ple Municipal de l’Ajuntament de Calella per unanimitat dels partits.

La presidenta de l’AMPA ha concretat com serà el procés intern, basat en la iniciativa dels alumnes, per escollir el nom que ells defensaran davant la comunitat educativa. Recordem que se’n plantejaran un total de tres.

La tercera proposta és la que ha de presentar de l’AMPA es treballarà a l’aula, en tutories, i també a casa, i que fossin els alumnes de Cicle Superior que les presentin. Com que hi ha quatre línies, es presentaran quatre propostes i convocarem una assemblea extraordinària per escollir-ne una.

Que se celebrarà tant bon punt es resolgui el procés participatiu entre els alumnes, per complir amb el calendari que preveu que les votacions finals es duguin a terme durant el mes de juny.

La presidenta de l’AMPA ha aclarit que en tot aquest assumpte sempre han defensat el que consideren és el millor per als nens i nenes. I que malgrat les crítiques, n’extreuen algun resultat positiu.

Ens hem tret un pes de sobre, som una junta nova i aquest és el primer any que estem a la junta. Feia temps que no hi havia un procés tan complicat i amb un escenari d’aquestes característiques. Tots n’hem après. Som mares i pares que treballen de forma voluntària, en el nostre temps lliure, no som polítics ni experts en educació. De tot plegat n’hem sortit positivament, n’hem après, i crec que hem fet la feina ben feta.

De l’acord del ple es desprèn que el nom Carles Salicrú deixarà d’estar vinculat al centre educatiu calellenc després de 45 anys. La petició es basa en els pensaments “misògins i poc democràtics” del teòleg calellenc.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a la presidenta de l’AMPA del Salircú, Carme Cruañas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat