L’Aplec de Calella es renova en la seva 91ena edició

Calella acull aquest cap de setmana el 91è Aplec de Calella, on s’estrenaran sardanes com 40 anys a Calella, interpretada per la Jovenívola de Sabadell. Durant dos dies, el Parc Dalmau es convertirà en l’escenari de l’Aplec Pairal de Catalunya, el més antic del país, que enguany es renova amb sardanes de set tirades. També hi participaran la cobla Marinada, Montgrins i la Principal de la Bisbal.

Al seu pas pel programa La Ciutat, el secretari de l’Agrupació Sardanista de Calella, Joan Bachs, s’ha mostrat il·lusionat i alhora, nerviós per ser la primera edició de l’Aplec que organitzen des de la nova Junta que es va constituir al gener i que compta amb la presentadora del programa Coblejant de Ràdio Calella TV, Queralt Pedemonte, com a presidenta.

Nervis, perquè he viscut molts aplecs però sempre des de la part d’espectador, no des de la part d’organitzador. Hi ha molta feina, molta gent que ve d’arreu de Catalunya i també de fora de l’Estat i s’espera cert grau d’exigència tant per part de nosaltres mateixos com per part de la gent que assisteix a l’Aplec. És el nostre primer Aplec, la junta va ser formada a principis d’aquest any. Tenim la sort que fa molts anys que es fa l’Aplec a Calella, actualment és el més antic que es celebra a Catalunya i això ens permet gaudir d’un recorregut que et facilita a l’hora de muntar un esdeveniment d’aquestes característiques. A més a més, tenim gent de la junta que fa temps que està a l’Agrupació que segueix al peu del canó i que ens serveix per instruir.

Joan Bachs ha explicat que, com a novetat, les sardanes seran de set tirades enlloc de les tradicionals de deu tirades, un aspecte que permet ampliar el nombre i l’estil de les sardanes i, alhora, modernitzar-les.

Esperem que les novetats que s’inclouen aquest any, com per exemple, per primera vegada les sardanes seran de set tirades, en comptes de deu tirades. Les sardanes tradicionalment es tocaven de deu tirades: dues de curts, dues de llargs, dues de curts i dues de llargs amb dos contrapunts i això fa que una sardana acabi durant un quart d’hora. Hem decidit aquest any reduir-les a ser com fan molts aplecs ja. A més a més, les edicions que fem els diumenges a l’estiu ja són de set tirades i això ens ha permès introduir més sardanes, en tindrem 20 el diumenge al matí i 24 el diumenge a la tarda i per tant, al haver més nombre, més lloc per sardanes, hem pogut augmentar la diversitat i l’estil.

L’Aplec compta amb un pressupost d’entre 20.000 i 30.000 euros. Com cada any, s’instal·laran dos bars i l’entrada tindrà un preu de 5 euros.

Ràdio Calella TV farà una retransmissió especial en directe de tots els actes del 91è Aplec de Calella.

Aquí podeu consultar el programa del 91è Aplec de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *