L’Aplec es prepara per recuperar els nivells d’assistència prepandèmics

aplec calella ok web

Hi ha ganes d’Aplec. Així ho demostra el fet que l’Agrupació Sardanista enfila les últimes setmanes de preparatius havent assolit un bon nivell de reserves hoteleres per assistir als actes que tindran lloc el cap de setmana del 4 i 5 de juny. S’ha preparat un programa musical molt ballable per atreure sardanistes d’arreu.

La presidenta de l’Agrupació Sardanista, Queralt Pedemonte, confia que es puguin recuperar els nivells d’assistència prepandèmics.

A tres setmanes de l’Aplec, estem en un 70% d’ocupació dels hotels respecte el 2019. i això és positiu, perquè pensem que aquest 30% restant es pot acabar d’omplir (…) Som optimistes. Comptem que podrem arribar a les 1.000 persones entre la jornada de dissabte i diumenge, aquesta és la previsió que tenim.

L’Aplec de Calella, que és el Pairal de Catalunya, té un impacte econòmic que ronda els 20.000 euros, comptant les estades en establiments turístics i la despesa complementària dels assistents.

La programació del 2022 arrencarà el dissabte 4 de juny, amb el concert a càrrec de la Cobla Sant Jordi i la doble audició, a la que s’hi afegirà La Principal de la Bisbal. El diumenge d’Aplec, les millores cobles del país passaran per l’escenari del Pati de l’Ós: a més de la Principal de la Bisbal, la Principal del Llobregat, la Cobla Marinada i la Cobla Montgrins.

Aquesta última serà protagonista d’un dels fets més esperats de la jornada sardanista calellenca.

La Cobla Montgrins ha volgut programar la sardana obligada de tenora “Sa roncadora”, de Ricard Viladesau. Potser la sardana més difícil, més prohibida i més mística de la història perquè expliquen que quan la va entrar a enregistrar a l’estudi, era tan difícil, que li va sangrar el llavi. Un any després la va tocar a l’Aplec de Calella.

Sa Roncadora tornarà a sonar a l’Aplec de Calella al cap de 61 anys. La primera vegada des de la mort del seu compositor.

Record de Calella, de Vicenç Bou, sonarà la tarda del diumenge d’Aplec, quan també s’estrenarà la sardana de conjunt Pluja Fina del Raval, del calellenc Jordi Feliu, dedicat a la poetessa Maria Cardona coincidint amb el centenari del seu naixement. Pel matí, hi haurà el concurs de colles improvisades, amb inscripció limitada a colles de 4 a 6 parelles.

L’Agrupació Sardanista ha preparat una zona d’entitats al Pati de l’Ós, amb la presència confirmada de les paradetes de l’ANC-Calella per la Independència, la Confraria del Roser i la Colla de Geganters i Grallers de Calella.

L’entrada de diumenge costarà 7 euros i, aquest any per primera vegada, caldrà pagar per assistir als actes de la vigília d’Aplec. Queralt Pedemonte ha recordat el perquè de la decisió.

Per poder sufragar la despesa del cicle de sardanes de l’estiu, que l’hem allargat. El concert de tarda de dissabte valdrà 1 euro, mentre que la doble audició de la nit, costarà 2 euros. El preu de l’entrada a l’Aplec serà de 7 euros. Per tant, assistir als actes del cap de setmana valdrà 10 euros. No és un preu molt elevat però a l’Agrupació Sardanista ens ajudarà a cobrir les despeses.

L’Aplec de Calella, el Pairal de Catalunya, fa una aposta per la qualitat artística i musical de la cita sardanista, amb el clar objectiu de mantenir viva la cultura popular del país.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *