L’àrea de Seguretat confisca productes de carnaval que no complien els requisits de seguretat

policialocal

L’àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Calella, a través de la Policia Local, ha dut a terme des de principis de febrer inspeccions a totes les botigues que venen disfresses i complements relacionats amb el carnaval per localitzar productes que infringeixin les normatives europees de seguretat.

El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, ha explicat a Ràdio Calella Televisió que es tracta del pla anual d’inspeccions habituals que es fan depenent de l’època de l’any, com ara amb motiu del carnestoltes: “Ara òbviament toquen disfresses però per Nadal van ser inspeccions per joguines, per Sant Joan inspeccions a les botigues que venen petards, també en fem a les botigues que venen alcohol. Estem molt satisfets perquè han disminuït els productes que no compleixen els requisits d’etiquetatge o que poden representar un perill. És una corba que va en disminució”. 

Segons Torrent, durant les inspeccions s’han confiscat disfresses i complements bàsicament per falta d’etiquetatge i alguns, tot i que cada vegada menys, per no complir requisits mínims de seguretat: “Bàsicament els productes que s’han retirat són perquè no tenen l’etiquetatge oficial de la Unió Europea. També hi ha un altre cas que a Calella no ens hi trobem és que des de Comerç es fa una llista de productes o objectes que poden ser perillosos per la seva composició o forma i poden provocar accidents. D’aquests no n’hem trobat. El 100 per cent són per casos d’etiquetatge incorrecte o que no compleix la normativa europea”.

El pla anual d’inspeccions de l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament pretén detectar productes destinats principalment als infants que puguin representar un risc en cas de no complir la normativa europea de seguretat vigent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat