L’àrea d’Igualtat i Drets Civils enceta els treballs per a l’elaboració del Pla Municipal LGTBI

Primer pas perquè Calella tingui un Pla Municipal LGTBI. A través de les xarxes socials, i seguint el procés que determina la Diputació de Barcelona, l’àrea d’Igualtat i Drets Civils ha publicat un qüestionari perquè els calellencs i calellenques puguin explicar com viuen la seva pròpia identitat sexual i afectiva. Si ho fan amb plena llibertat o, per contra, si han patit algun tipus de tracte discriminatori ja sigui a l’àmbit privat o públic, per exemple, a l’escola o a la feina. Les respostes són confidencials i serviran per establir la base del futur pla, on es recolliran les actuacions que cal promoure des de la institució local.

El qüestionari pregunta si el fet de donar a conèixer la pròpia condició sexual ha canviat la relació amb l’entorn familiar o d’amistats; si a l’escola es planteja la diversitat sexual i de gènere; o si s’ha viscut algun tipus de discriminació a la feina per aquest motiu. I també ofereix participar en la futura elaboració del Pla Municipal LGTBI fent propostes d’actuacions que caldria dur a terme per resoldre les problemàtiques que pateixen les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

L’enquesta es pot respondre en línia, s’adreça a persones de totes les edats i és confidencial. Serà el punt de partida al treball que l’àrea que lidera la regidora Cindy Rando vol enllestir durant el 2021.

Ara mateix no tenim cap pla que estableixi quins són els passos a seguir per desenvolupar les polítiques LGTBI al municipi. Per tant, comencem de zero preguntant a la ciutadania com creuen que s’ha de millorar i ho fem amb aquesta enquesta anònima.

Rando ha explicat que l’objectiu del Pla és garantir un entorn social respectuós i tolerant, en què totes les persones puguin expressar amb llibertat la seva identitat sexual i afectiva.

Encara hi ha persones que no s’atreveixen a donar el pas per dir lliurement què pensen i què senten; i volem treballar per ajudar-les perquè Calella és una ciutat tolerant amb tothom i que rebutja les discriminacions.

Aquest procés participatiu s’assimila al que s’ha fet pel nou Pla Local de Joventut, traslladat també a l’entorn virtual per les restriccions de la pandèmia sanitària.

Podeu accedir a l’enquesta clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *