L’ARTS d’Estiu es manté en peu, però pendent de l’evolució del coronavirus

Imatge d'arxiu

Una de les grans cites musicals de l’estiu al Maresme està en l’aire, pendent del que decideixin les autoritats sobre els grans esdeveniments a l’aire lliure. L’ARTS d’Estiu arriba aquest any a la seva desena decisió en plena crisi del coronavirus, amb mig cartell anunciat i tenint prevista tota la logística necessària per a l’organització d’un festival amb capacitat per a 3.500 espectadors. Xevi Gómez, el director artístic, ha explicat que treballen amb la idea que es pugui celebrar durant el mes d’agost –per quan tenen tancades les primeres dates de concerts-, però que no descarten altres dos escenaris: posposar-lo per més endavant o, en l’últim dels casos, cancel·lar-lo.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Gómez ha explicat que l’evolució de la pandèmia està fent que moltes iniciatives culturals s’estiguin reprogramant per al mes d’agost i que, per això, d’entrada mantenen la programació anunciada.

Seguim treballant perquè aquesta edició sigui un èxit però ens ha tocat viure amb el coronavirus, que ho està paral·litzant tot. La decisió de si es pot fer o no, si s’ha d’ajornar i fer en unes altres dates, estem pendents del que digui l’administració (…) Estem veient que molts festivals que anaven abans s’han ajornat a l’agost, no sabem encara si es podran celebrar o no, però això fa que nosaltres seguim treballant-hi.

La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya va reconèixer ahir que “veu difícil” que es puguin celebrar festivals on hi hagi una acumulació “important” de persones. Davant d’això, des de l’ARTS d’Estiu se seguirà la pauta d’altres festivals que van abans en el calendari.

Abans que el nostra, hi ha festivals com el de Pedralbes que ens marcaran el camí a seguir. Si s’han d’anul·lar o si s’han de reformular, i de quina manera (…) Cancel·lar és l’última opció, i més després de sortir del que sortirem.

L’ARTS d’Estiu va anunciar a principis de febrer els primers artistes de la desena edició. Sergio Dalma (7 d’agost), Manel (21 agost), José Luís Perales (2 d’agost) i els internacionals Beret (9 d’agost) i Ara Malikian (5 d’agost). L’organització preveia presentar el cartell complet abans de Setmana Santa; però tot plegat s’ha congelat per les circumstàncies excepcionals que s’estan visquent a nivell mundial. Hi ha factors com el possible tancament de fronteres que també podrien condicionar la programació i la participació d’artistes estrangers.

Si hi ha canvis respecte el calendari anunciat, l’organització oferirà l’opció de retornar els diners de les entrades que s’han comprat.

Amb un canvi de dates, qui té la seva entrada li servirà. A qui no li vagi bé, se li retornarà l’import per la mateixa via de pagament. Com que no hi ha hagut taquilla, tot s’ha venut per Internet, s’abonarà de forma instantània. I si s’hagués de cancel·lar, que és el que no voldríem, doncs també es tornaran els diners.

L’ARTS d’Estiu ha d’estrenar aquest 2020 un nou emplaçament, a la Platja dels Pins, dins del terme municipal de Pineda de Mar, on es preveu traslladar l’escenari i també el Village. Diu Gómez que la zona de foodtrucks i de parades d’artesania és una peça imprescindible del festival, tant pel que fa a l’oferta que es troba l’espectador o visitant com també a nivell econòmic.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Xevi Gómez, director artístic del festival ARTS d’Estiu:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *