ADIAM cedeix una impressora al grup 3D Health Calella

L’Associació de Discapacitats de l’Alt Maresme, ADIAM, ha comprat una impressora 3D per imprimir mascares pel personal sanitari i que ha cedit al grup calellenc 3D Health Calella. Amb aquesta iniciativa l’Associació vol posar el seu granet de sorra per ajudar a combatre la COVID-19. I és les persones que fan protectors ja fa quatre setmanes que en fabriquen i ara volen incrementar més el volum d’impressió i per això han demanat a través de xarxes socials la màxima ajuda possible. ADIAM ha respost aquesta crida destinant tots els diners de les dues últimes recollides de taps per a comprar una impressora 3D. Aquesta recollida de taps es fa habitualment amb la col·laboració de nombrosos establiments comercials i també escoles i instituts, la majoria de Pineda, Calella i Malgrat.

D’aquesta manera ADIAM retorna tota la solidaritat que reben ells durant tot l’any. Ho ha explicat la presidenta de l’associació, Maria Arellano.

Com a entitat nosaltres sempre rebem molt de la societat i hem considerat que era el moment de retornar-ho. Cal que siguem tots molt solidaris ara, i pensar en el que és prioritari: col·laborar.

La Junta directiva d’ADIAM va decidir invertir els diners de la recollida de taps en una impressora 3D. Ara, la impressora ja està treballant a màxim rendiment imprimint material sanitari. Un cop passi la crisi, l’associació la donarà a una escola d’educació especial perquè la pugui utilitzar a les seves aules.

Hem destinat els diners de les dues últimes recaptacions de taps per a la compra de la impressora, que són uns 200 euros, i l’únic que hem demanat és que quan passi tot això ens la tornin i la puguem donar nosaltres a una escola d’educació especial.

De fet aquests dies estan sent molt complicats per a tothom, però sobretot per aquestes famílies amb membres més vulnerables que no es poden valdre per si mateixos al 100% i que no estan rebent l’ajuda que moltes famílies necessiten. Arellano denuncia que hi ha hagut una desatenció per part dels Serveis Socials de diferents poblacions de l’Alt Maresme. Diu que està rebent poc suport per part dels ajuntaments de les poblacions on treballa ADIAM.

El que si fem és una queixa cap als serveis socials de diferents poblacions. S’han oblidat que hi ha famílies molt vulnerables que no saben ni com sortir al carrer per anar a comprar perquè són monoparentals. Jo entenc que la gent està desbordada però som un col·lectiu que necessitem ajuda. Per exemple, com a ADIAM Maresme em vaig intentar posar en contacte amb l’Ajuntament de Pineda, em van dir que la regidora em trucaria i encara no he tingut resposta. I en el cas de Calella he trucat diferents cops però no he aconseguit parlar amb serveis socials. Entenc que és una situació desbordada però som famílies necessitades.

La situació que més preocupa és la de les famílies monoparentals que no tenen amb qui deixar als seus fills per anar a comprar. És per això que ADIAM s’ha ficat en contacte amb diferents entitats com Creu Roja, perquè pugui atendre aquestes famílies monoparentals.

 

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Maria Arellano presidenta d’ADIAM:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *