L’assemblea de discussió i votació dels participatius joves es farà aquest divendres a l’Ajuntament Vell

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Els tallers participatius que s’han fet als centres educatius de Calella han donat com a resultat un total de 34 propostes, 27 ajustades a les bases de la convocatòria, per desenvolupar a partir de la reserva pressupostària feta, que s’eleva als 10.000 euros. Els promotors estan convocats demà a les vuit del vespre a defensar-los davant la resta de joves, que tindran l’oportunitat de votar pels que més els agraden. La crida a assistir demà a l’assemblea que tindrà lloc al primer pis de l’Ajuntament de Calella es fa extensiva al conjunt del col·lectiu juvenil.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, ha celebrat la quantitat d’idees que els joves han presentat a partir dels tallers que s’han fet en els darrers mesos per fomentar la participació en la convocatòria actual. Se n’han comptabilitzat un total de 34, alguns dels quals han quedat descartats.

Es portaran 27 propostes, perquè altres set han quedat descartades perquè no complien els requisits de les bases. La resta són les que s’hauran de defensar i votar (…) Hi haurà tres formes de votació: a l’assemblea es podrà votar de forma individual donant de 5 a 1 punt; els assistents s’agruparan i decidiran la votació per consens atorgant 20 i 15 punts; i com a novetat, aquest any el Consell d’Adolescents també tindran dret a vot, donant 15 punts extres als que considerin més interessants.

Rando ha recordat que durant l’assemblea que tindrà lloc demà a l’Ajuntament Vell els joves hauran de presentar i defensar cadascun dels projectes, i només aquells que ho facin passaran a la fase de votació. Es dividiran en dos grups d’edat, que es repartiran la partida de 10.000 euros que s’hi ha destinat per al 2019.

Els joves han plantejat propostes relatives a tots i cadascun dels àmbits assenyalats: la formació, l’habitatge, la mobilitat i l’oci i el lleure.

La immensa majoria van encaminades a l’oci i el lleure, des de diferents vessants; però aquest any hi ha moltes propostes en formació i treball, i estem molt contents que s’impliquin en això.

Els projectes guanyadors de l’última convocatòria dels Pressupostos Participatius de Joventut van ser la creació d’una competició esportiva de diverses modalitats entre els centres educatius de Calella i finançats; i l’organització de tallers d’activitats i de reforç formatiu per alumnes que ho necessitin.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la regidora Cindy Rando.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat