Tejada (Calella en Comú): “Procurarem que la tramitació del projecte de l’Aldi no tiri endavant”

Calella en Comú no tira la tovallola en la seva lluita per frenar la implantació de l’Aldi a la zona de l’Hospital. Tot al contrari, si bé s’ha sabut en les últimes hores que l’equip de Govern proposarà en el pròxim Ple Municipal que es desestimin totes les al·legacions presentades en el termini d’exposició pública del projecte, també la dels comuns; el regidor portaveu Sebastián Tejada ha explicat que tenen altres vies obertes per evitar que tiri endavant la tramitació.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Tejada ha denunciat que els motius que es volen exposar per refusar les seves al·legacions representen una limitació dels seus drets com a regidor del consistori. A més, critica que d’aquesta manera el Govern Municipal esquiva el debat de fons sobre les repercussions del projecte.

Creiem se’ns priva d’un dret clarament reconegut, podem aportar jurisprudència que ens dona la raó. Ens sorprèn que l’equip de Govern no vulgui entrar en el debat de fons sobre la conveniència o no del conveni amb l’Aldi.

Calella en Comú insisteix en els dubtes que planen sobre el projecte i les implicacions negatives que tindrà, per exemple, en el teixit comercial local. El regidor apunta que la modificació urbanística tramitada compromet la mobilitat de tot el sector i que, per això i malgrat que no s’atenguin les al·legacions, s’han obert altres vies de reclamació.

Estem enviant informació a la comissió territorial d’Urbanisme en relació a la planificació de mobilitat que afecta l’N-II, al Pla director de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana i a l’estudi de mobilitat de Gestvia del 2014 que no va en absolut en la línia del que promou l’equip de Govern.

Sebastián Tejada també ha opinat sobre les al·legacions que va presentar l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial i la decisió de tombar-les. A banda d’insinuar pressions per part del Govern Municipal, qualifica d’”agosarada” l’argumentació que sosté.

Que l’equip de Govern faci, com sembla que fa, pressions als comerciants entra en la lògica i que aquestes converses puguin esdevenir un acord per acceptar algunes de les seves peticions podria entrar en la lògica; però dir que l’argumentari és insuficient, és volàtil i no té valor, em sembla agosarat.

Calella en Comú es mostra disposat a mantenir-se en el “combat” per frenar la implantació de l’Aldi. En paral·lel, i fent pinya amb els altres dos partits de la Taula de Confiança -Esquerra i la CUP-, han anunciat la possibilitat de demanar que es convoqui una consulta popular. Diu Tejada que seria la manera de conèixer quin grau d’acceptació té el projecte entre la ciutadania.

Estem en el combat per procurar que la tramitació no tiri endavant, i no és fàcil perquè el Govern compta amb la complicitat de Cs per tirar-ho endavant, no sé si canviarà la posició en el pròxim ple. Hem detectat que hi ha molts dubtes entre la ciutadania i comerciants sobre la conveniència del projecte i com que existeix la possibilitat de propiciar el debat i la participació en un tema estructuralment capdal pel futur de la ciutat estem estudiant la possibilitat de promoure’l.

Pel moment, encara no s’han donat detalls sobre aquesta possibilitat que anunciaven a mitjans de setmana els tres partits de l’oposició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.