L’assemblea de la Bruna dona un ultimàtum als joves que van protagonitzar els aldarulls de dissabte

Intent fallit de fer fora de la Bruna al grup de joves que dissabte van protagonitzar els aldarulls dins del centre social ocupat. L’assemblea va provar-ho ahir a la tarda, tapiant les portes d’entrada de les seves habitacions, ubicades al quart pis de l’antic hostal; però van accedir-hi igualment pels balcons amb una actitud intimidatòria. Durant la jornada d’ahir, l’assemblea del col·lectiu ocupa va fer córrer un missatge de mòbil demanant el suport d’altres entitats com Calella pels Refugiats o de partits com la CUP.

Més d’una vintena de persones es van congregar a les portes de la Bruna amb la intenció d’impedir l’accés dels joves que fa un temps que resideixen al centre social ocupat i que tenen un comportament conflictiu. Fins i tot amb la resta de persones i famílies que hi viuen. L’últim episodi que han protagonitzat va tenir lloc dissabte passat, amb una baralla amb d’altres residents i que va acabar amb el llançament d’objectes des dels balcons del quart pis.

Membres de l’assemblea havien tapiat les portes d’entrada de les seves estances per forçar-ne la sortida. Però després d’uns moments de tensió, els joves van acabar entrant a l’antic hostal i van accedir a les seves habitacions saltant pels balcons. Segons ha pogut saber aquesta redacció, en cap moment es va demanar la presència d’efectius de la Policia Local ni de cap altre cos de seguretat. Després de l’estira-i-arronsa, a última hora es va prendre la decisió de donar-los un màxim de 48 hores per abandonar el centre.

Aquesta ha estat la decisió amb la qual l’assemblea de la Bruna vol donar per acabats els conflictes que es viuen de portes endins i que provoquen greus problemes de convivència amb els veïns.

La CUP torna a mostrar el seu suport a la Bruna

Mariona Riera, membre de l’assemblea local de la CUP, ha explicat que creu que la decisió de fer fora els joves arriba després d’haver donat per esgotades totes les vies de mediació i d’haver constatat el caràcter conflictiu, fins i tot violent, que mostren amb la resta de residents. A l’espera dels esdeveniments, Riera diu que és la millor solució possible.

Tot i que es va viure una situació desagradable, amb amenaces per part dels nois, sembla que s’ha arribat a un acord. No diria que ha anat malament, sinó que l’objectiu s’ha acomplert perquè marxaran pel benestar de la resta de residents que hi viuen, entre d’altres gent gran i infants.

Des de la CUP es recorda que les administracions haurien de responsabilitzar-se d’aquests joves que, segons Riera, ja vivien a Calella quan van entrar a la Bruna.

Aquests joves són de Calella. La responsabilitat de qui és? No deixen de ser ciutadans de Calella, doncs qui ha d’assumir la responsabilitat d’aquest conflicte?

La CUP s’afegeix a l’assemblea de la Bruna en la reclamació perquè es doni resposta a la sol·licitud d’empadronament que han presentat alguns dels residents del centre social ocupat que funciona actualment com a recurs habitacional d’emergència, al carrer Diputació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *