Nou episodi d’aldarulls a La Bruna

Imatge d'arxiu

La convivència dins el centre social ocupat de l’antic Hostal La Gaviota i amb els veïns del carrer Diputació està molt en qüestió després de l’últim episodi d’incidents en què s’hi han vist implicats un grup de residents. Els fets van passar dissabte al migdia i van quedar recollits en un vídeo enregistrat des de l’exterior que ràpidament va circular per les xarxes socials. S’hi veu com alguns joves llancen objectes contundents –fins a tres cadires– des dels balcons del quart pis cap al pati que hi ha a l’entrada de l’immoble. En les imatges s’aprecia que mentrestant dirigeixen crits –inintel·ligibles– cap avall, tot i que no es veu qui hi ha. De les portes dels tres balcons que hi ha al quart pis en surten un total de set persones, totes amb una aparença juvenil. Els cossos policials s’hi van desplaçar i van accedir a l’interior del centre social alertats pels veïns, a la seva vegada preocupats i indignats pels aldarulls. Segons ha pogut confirmar Ràdio Calella TV, no va fer cap identificació ni tampoc cap detenció.

Els veïns denuncien que no es tracta d’un episodi aïllat i que al barri es viu amb preocupació el comportament que demostren algunes de les gairebé 45 persones que resideixen a la Bruna. A principis d’octubre s’hi havien realitzat una trentena d’actuacions policials per aldarulls diversos; per la qual cosa el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, va afirmar que el centre s’ha convertit en un nucli de conflictivitat a Calella.

L’eloqüència de les imatges enregistrades des d’un pis proper a l’immoble ha obligat a la coordinació de la Bruna a donar-hi resposta. Ho ha fet 24 hores després i a través de les xarxes socials, declinant l’oferiment per parlar a Ràdio Calella TV.

“Volem deixar clar que la nostra posició davant dels incidents no és d’indiferència. Ens preocupa com us sentiu, com es viu a la Bruna i al seu voltant”, exposa l’escrit, en el qual es demana no criminalitzar a tots els residents perquè s’han d’atribuir a “una minoria”. Segons ha pogut saber aquesta redacció, ara mateix s’està treballant internament per concretar l’estratègia d’abordatge de la problemàtica que permeti garantir el projecte de recurs habitacional a l’antic Hostal La Gaviota.

L’Ajuntament afirma que la situació a la Bruna és “del tot inacceptable” i espera una resolució judicial “el més aviat possible”

Contundent comunicat de Govern Municipal als incidents de la Bruna, que afirma són “del tot inacceptables”. S’assegura que hi ha una situació de vandalisme i nul respecte de les normes de convivència que genera un ambient de tensió entre el veïnat que l’administració local no pot tolerar. “Cal posar-hi solució el més aviat possible”, diu l’escrit remès a Ràdio Calella TV, referint-se al procés judicial que hi ha obert per l’ocupació de l’immoble. Al marge d’això, s’expressa el compromís de seguir treballant des de la Policia Local i en coordinació amb els Mossos d’Esquadra per resoldre qualsevol conflicte que es pogués reproduir.

Per últim, des de l’executiu local es reitera la voluntat de vetllar per les situacions de vulnerabilitat que puguin patir els residents del centre social.

Es dona el cas que els aldarulls de dissabte es van produir tan sols una setmana i un dia després de la data prevista pel llançament de l’immoble, el 6 de novembre, que finalment es va posposar sine die per ordre judicial. Dies abans, l’alcaldessa de Calella va remetre una carta al Jutjat d’Arenys de Mar demanant-ne la pròrroga per poder concloure els informes tècnics de Serveis Socials sobre la situació i necessitats de cadascun dels residents i valorant la les dificultats a les que es veurien exposats com a conseqüència de les restriccions de l’estat d’alarma.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *