L’assemblea jove decidirà demà a què es destinen els 10.000 euros del participatiu

espai jove

Fins a 23 propostes, 14 ajustades a les bases de la convocatòria, s’han presentat en la nova edició dels participatius joves i que demà es votaran en assemblea. Després que l’any passat se suspenguessin per la pandèmia, el jovent de la ciutat s’ha tornat a implicar presentant projectes ben variats per destinar-hi la reserva pressupostària feta, que s’eleva fins als 10.000 euros. Tots els promotors de les propostes estan convocats demà per defensar-les davant la resta de joves, que tindran l’oportunitat de votar pels que més els agraden. L’assemblea de discussió i votació està convocada a les vuit del vespre a l’Espai Jove de Can Saleta i és oberta a totes les persones d’entre 15 i 30 anys.

Des de festivals de música, fires de videojocs, jornades reivindicatives LGBTI, passant per cursos de primers auxilis, fins a un concurs de cinema amateur. Aquestes són algunes de les propostes que es podran votar demà en l’assemblea oberta dels participatius joves. La regidora de Joventut, Cindy Rando, ha explicat que la majoria de projectes finalistes s’emmarquen en la categoria d’oci, cultura i lleure. Una categoria que cada any és la que rep més propostes i vots.

Hem rebut propostes de les diferents categories, però la majoria són d’oci, cultura i lleure. És la categoria reina tot i que hi ha activitats i propostes molt diverses. Des d’una fira del videojoc, un concurs cinema amateur, una fira LGTBI, cursos de primers auxilis, festivals de música… Hi ha molta varietat aquest any.

Totes les propostes finalistes seran presentades demà pels seus promotors en una assemblea oberta a l’Espai Jove de Can Saleta. Un cop fetes les presentacions tots els assistents podran votar els projectes que més els hi agraden una votació individual i una de col·lectiva.

Els promotors de les propostes han de venir a defensar-la, si no, queda la proposta descartada. Un cop feta la presentació es passa a les votacions. Hi ha una votació individual i una col·lectiva per grups.

La novetat d’enguany és que tècnics de l’àrea de Joventut donaran 15 punts extres a una proposta. Rando assegura que han optat per aquesta mesura per afavorir a la varietat de propostes i optar per algunes més educatives i no tan lúdiques que són les que tendeixen a rebre més vots.

L’equip de Joventut donarà 15 punts extres. Uns punts que considerem molt importants perquè el que nosaltres volem és que joventut pugui donar punts a propostes que siguin més diverses. Volem vetllar perquè hi hagi accions que responguin a la diversitat juvenil a i a les seves necessitats.

La regidora de Joventut i Participació ha fet una crida a tot el jovent assistir demà a l’assemblea oberta. Considera que l’èxit d’aquest any es deu sobretot als tallers previs que es fan a les escoles i que han funcionat molt bé amb molts estudiants implicats.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *