L’associació Calella Artesana vol una fira mensual d’artesania

L’associació Calella Artesana, entitat que va sorgir de les cosidores que feien mascaretes i roba de protecció en plena pandèmia, vol demanar a l’Ajuntament de Calella que es faci una fira d’artesania de manera regular al municipi. Proposen tenir un esdeveniment estable ubicat al Passeig de Mar, com el que es fa a Santa Susanna a l’estiu o a pobles de l’Alt Empordà, i on els artesans locals puguin exposar les seves creacions. La idea ha sorgit després que un grup de mans expertes de la població que s’han unit per promocionar i reivindicar el talent i la creativitat local.

L’associació, nascuda recentment, assegura que la pandèmia ha fet sorgir la creativitat i talent de molts calellencs i cada cop són més els que estan agrupant-se per promocionar l’artesania. El seu objectiu ara és promoure els oficis artesans i poder exposar les seves creacions de manera conjunta. La Margarita Manzano és la presidenta de Calella Artesana.

La pandèmia ens ha beneficiat en el sentit que ha fet sorgir la creativitat i talent de molts calellencs. El nostre objectiu és fer sortir el talent de la ciutat. Col·laborar entre tots per exposar els productes i obtenir algun benefici i fer cosetes perquè cada cop siguem més.

Un cop s’han constituït com a associació una de les primeres accions que han proposat és poder fer una fira mensual o setmanal, dependent de la temporada, per exposar les seves creacions, com les que ja es fan a Santa Susanna. La seva secretaria, Hèlia Tresserras, diu que ho demanaran a l’Ajuntament, ja que consideren que seria un pol d’atracció pels turistes, però també per la gent de l’entorn. 

Estem mirant de parlar amb l’Ajuntament per fer una mena de fira estable, no només un cop a l’any. Es podrien fer fires en temporada d’estiu cada setmana. Per exemple, a l’Alt Empordà hi ha mercats de brocanters setmanals i l’atracció és tal que va gent de tot Catalunya. Tenen molt de renom.

Des de l’associació expliquen que també tenen pensat demanar a l’Ajuntament un local o espai municipal per poder fer exposicions, xerrades i tallers.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *