El Govern vol formalitzar les noves responsabilitats de Buch com alcalde accidental

Marc Buch ha assumit les funcions d’alcalde accidental per delegació de l’alcaldessa Candini

Des del passat 22 de novembre, Marc Buch assumeix les funcions d’alcalde accidental de Calella per delegació de Montserrat Candini, ja que l’alcaldessa està de baixa mèdica. En la primera sessió del Ple Municipal que se celebrarà des d’aleshores, convocat per aquest dijous 16 de desembre, el Govern del PDeCAT (Junts per Calella) i el PSC proposa que es formalitzi les noves responsabilitats que ostenta Buch establint una dedicació parcial al càrrec i també la retribució que percebrà, d’acord amb la Llei reguladora de les Bases de Règim Local. En concret, es planteja que hi destini el 85% de la jornada i que se li retribueixi anualment amb 45.511,43 euros bruts, repartits en 14 pagues.

El punt 4 de l’ordre del dia del Ple Municipal que se celebrarà aquest dijous 16 de desembre és el dictamen per establir la nova dedicació parcial i la retribució de l’alcalde accidental durant el temps de baixa de Montserrat Candini, que tal i com va informar el consistori està sent tractada d’una malaltia oncològica.

La proposta és que Buch tingui una dedicació del 85% i una retribució de 45.511,43 euros bruts anuals. A més, que se’l doni d’alta a la Seguretat Social i tingui una cotització de 14.813,97 euros. El muntant total puja a 60.325,40 euros anuals.

L’alcalde accidental presidirà la sessió ordinària del mes de desembre, en què es farà visible l’absència de Candini. Des del consistori no s’ha confirmat si l’alcaldessa farà o no delegació del seu vot. Recordem que PDeCAT (Junts per Calella) i PSC governen en minoria i que dijous tindran només 7 representants asseguts a la sala de l’Ajuntament Vell. L’oposició aplegarà els altres 9 regidors fins a completar l’arc plenari.

El Ple Municipal corresponent al mes de desembre s’ha convocat per aquest dijous, amb 15 punts de debat inclosos en l’ordre del dia. Entre ells, el dictàmen per a la modificació de l’Ordenança fiscal per adequar l’articulat de la plusvàlua a la nova normativa estatal que en suprimeix algunes casuístiques.

En l’apartat de mocions, Calella en Comú vol que s’estableixin noves mesures per abordar la violència masclista. Esquerra ha consensuat amb PDeCAT (Junts per Callela), Calella en Comú i la CUP la moció de defensa del model d’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística. Numèricament es garanteix que prosperi aquesta iniciativa de rebuig a la sentència del TSJC sobre el 25% de les classes en castellà i perquè la institució doni suport al manifest elaborat per la plataforma Somescola.cat. En l’ordre del dia també hi figura una moció d’Esquerra –en aquest cas en solitari– perquè s’executi un pla integral de recuperació ambiental i paisatgística de les platges de Calella. De la seva banda, Cs proposa que el plenari insti a la suspensió de l’impost del CO2 que ha implantat la Generalitat de Catalunya. Finalment, la CUP demanarà el suport del plenari perquè el consistori faci el pagament d’impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya.

Segons ha pogut saber Ràdio Calella TV, la CUP està treballant en un text relatiu a la crisi de la Policia Local, que podria entrar a la sessió de dijous per la via d’urgència. El conflicte laboral que enfronta als agents de la prefactura amb el Govern Municipal per la implementació de la valoració de llocs de treball continua obert i sense que s’hagi entrat en fase negociadora. Per avui hi ha convocada l’assemblea general de treballadors de l’Ajuntament de Calella en què els representants sindicals dels policies informaran de la situació a la resta d’empleats municipals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *