L’Associació Pro-Dansa de Calella repartirà 3.000 ulleres graduades a zones rurals de Gàmbia

viaje-a-senegal-gambia-sostenible-taranna-016-680x383

Serà per la tardor, però la setmana que ve ja viatgen a Gàmbia per iniciar els projectes. És l’acció més immediata del projecte Moringa, una iniciativa solidària que actua de paraigües a diversos projectes que l’entitat tira endavant, com per exemple alfabetització, formació en hostaleria, o la posada en marxa d’un Biblio-Bus.

Moringa és un projecte nascut amb la finalitat de crear una escola de Dansa a Gàmbia, ja que no n’hi ha cap en tot el país. Però mentre no s’aconsegueix l’objectiu, Moringa serveix per tirar endavant altres projectes solidaris al país africà. A finals de mes la presidenta de Pro-Dansa, Montse Turà, viatjarà a Gàmbia per recollir les ulleres -que ja les han enviat- i repartir-les, juntament amb aparells optomètrics tant per a ulls com per a ulleres.

Turà ha comentat com està previst fer el repartiment de les 3.000 ulleres de què disposa ara mateix l’entitat: “Començarem per Jambour. El metge d’allà ens va dir que mai hi ha anat cap optometrista. Són 5.000 habitants i ningú porta ulleres. S’ha de llogar un taxi, contractar un tècnic optometrista d’allà i si tenim un voluntari optometrista d’aquí millor perquè tindriem una despesa menys. hauria de mirar la graduació de cada persona que hi anés i la setmana següent agafariem les ulleres més adients per cadascú“.

Per altra banda un dels projectes que també tira endavant Pro-Dansa és un curs de formació en hostaleria per tal que els habitants de la zona puguin trobar feina als hotels de la ciutat, ja que la seu gambiana de l’entitat es troba a una zona força turística i construïda segons el modus vivendi europeu. Àngel Pigem és el vicepresident de Pro-Dansa: “I pensàvem, perquè no podem ensenyara  les persones a que puguin trobar feina als hotels en coses bàsiques com preparar un tè, una taula, servir a un menjador… utilitzem el que ja tenim allà per ensenyar aquestes coses.

Pro-Dansa aprofitarà el viatge de la presidenta a Gàmbia per crear un Biblio-Bus amb llibres en anglès que ja té l’entitat, per acostar l’alfabetització a les zones rurals. Montse Turà ha explicat que sobretot destinaran aquest projecte a les dones, ja que no van anar a l’escola quan eren nenes, com si que van fer la majoria d’homes de la població.

Montse Turà ha explicat que els mateixos membres de l’entitat podem oferir cursets de català o castellà a qui en vulgui aprendre. I ha demanat voluntaris.

Es pot col·laborar amb l’ONG amb qualsevol projecte, per exemple anar a Gàmbia a ensenyar a fer melmelada de mango. Els voluntaris que hi vagin tindrien allotjament garantit en un llit d’habitació compartida i dret a cuina. La resta corre a càrrec dels voluntaris. El viatge pot costar uns 300€ d’anada i tornada i els menús en hotels per a estrangers poden costar uns 20€ o fins i tot menús a 1€ en restaurants propis de la població de Gàmbia.

Es pot contactar amb Pro-Dansa a través de Facebook, cercant Moringa al buscador, al mail grupprodansa@gmail.com, o als números 608 837 673 (Montse Turà) i 676 63 56 86 (Àngel Pigem).

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Montse Turà i Àngel Pigem, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat