L’atur baixa per quart mes consecutiu a Calella i al Maresme

1.085 calellencs i calellenques estan inscrits a les oficines d’ocupació, donant una xifra d’atur registrat al maig del 13.63%. Són 32 persones menys que el mes anterior, i representa una davallada de l’1,36% respecte la taxa d’ara fa un any. L’arribada del bon temps i la reactivació de l’activitat turística fa que, cada any per aquestes dates, noves persones s’incorporin al mercat laboral. Al conjunt del Maresme, la xifra d’atur s’ha situat en l’11,51%, per sobre de les mitjanes provincial i catalana.

Quart mes consecutiu de baixada de l’atur al Maresme, que al maig s’ha situat en l’11,51%, deixant un nombre absolut d’inscrits a les oficines d’ocupació de 23.664 persones. Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, aquest descens s’ha distribuit entre tots els sectors econòmics i tots els grups d’edat.

El col·lectiu masculí és el més beneficiat d’aquesta reducció de l’atur, distanciant-se del femení que ja representa el 57,63% del total de la població aturada. Per sectors, ha estat força estès per igual; destacant per sobre l’agricultura, amb una reducció que ha arribat al 7,69%.

Amb un 16,29% d’atur registrat, Pineda de Mar continua sent la població maresmenca més afectada per la desocupació. Li segueix Tiana, amb el 16,24%; Santa Susanna, amb el 15,87%; i Sant Cebrià de Vallalta, amb el 14,96%. A l’altre extrem hi trobem Alella, el municipi amb menys percentatge d’atur.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *