Una setantena de persones van participar a la marató de donació de sang de l’Escola Pia

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya va recollir divendres a Calella una setantena de bosses de sang, gràcies a la marató organitzada pels alumnes de cinquè de Primària de l’Escola Pia, en una iniciativa solidària que suma ja unes quantes edicions i que complementa un dels itineraris d’aprenentatge i servei que els permet conèixer què és la sang i perquè serveix.

Els nois i noies van encarregar-se de dissenyar la campanya Viu i fes viure per captar donants, que després van venir a presentar a la ràdio per fer-ne difusió. No van arribar a la xifra rècord de l’any passat, quan es van superar les 100 donacions, però Gerard Torruella, mestre de cinquè de Primària, fa un molt bon balanç de la jornada.

Era un objectiu molt difícil, però estem contents de la resposta de tothom. Van venir molts pares però també gent de fora de l’escola, i el principal és que als alumnes de cinquè els va servir per l’itinerari d’aprenentatge i servei, que era el nostre objectiu.

Torruella ha destacat el grau d’implicació dels alumnes, que durant tota la tarda de divendres van ser a l’escola controlant que la marató es desenvolupés amb normalitat.

Els nens estaven super motivats. Fins i tot, amb la gent que venia per primera vegada, els acompanyaven a fer les enquestes… Molt contents, al marge del nombre final de donants, vam acabar la jornada contents i fent un balanç positiu.

Els tipus 0 negatiu, B negatiu i AB negatiu són ara els que tenen menys reserves al Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Les donacions es poden fer cada dia als 16 hospitals catalans que compten amb una unitat d’extraccions. El més pròxim és l’Hospital de Mataró.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *