L’atur torna a pujar el novembre a Calella

Tercer augment consecutiu de l’atur a Calella, que ha registrat una taxa del 16,82% en tancar-se el mes de novembre. 1.401 calellencs i calellenques es troben sense feina i estan inscrits com a demandants d’ocupació als .

Amb tot, la dada millora els registres dels darrers anys, com ha vingut passant des de principis d’aquest any 2016. L’atur del novembre del 2015 era del 18,60% -amb 1.529 persones sense feina-, i del 17,02% ara farà dos anys. La tendència marca que la taxa experimenta un descens al mes de desembre, motivat molt possiblement pels contractes temporals que es realitzen per la campanya de Nadal en el sector serveis, i en concret en negocis vinculats al comerç, la restauració i l’oci.

L’atur calellenc se situa per sobre de la mitjana al Maresme, que ha estat del 14,95%. Són dades del Repor d’Atur que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, i del qual es despren que 29.776 maresmencs estan inscrits com a demandants d’ocupació. Són 458 persones més que el registre del mes d’octubre. L’increment de l’atur ha afectat a 20 dels 30 municipis de la comarca, de forma més directa a Santa Susanna, Malgrat de Mar i Pineda de Mar, que continua sent la població amb un índex més alt. És del 20,81%.

L’anàlisi per sectors econòmics torna a situar els serveis i l’agricultura com els grups d’increment de la desocupació. En canvi, sembla que la indústria i la construció mantenen una certa recuperació dels llocs de feina.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *