Eixamplen el pont de la riera de Sant Pol per on passen molts autocars que porten turistes a Calella

Font: Xavier Alsina Const.

La Diputació de Barcelona està realitzant les obres per eixamplar el pont sobre la riera de Sant Pol de Mar que actua de via de comunicació entre la C-32 i la carretera NII, al seu terme municipal, i el centre del poble. És també un tram pel qual passen molts autocars turístics que agafen la sortida de l’autopista a Sant Pol de Mar per dirigir-se a Calella per carretera, i deixar els passatgers a la zona hotelera. S’estalvien el fet d’haver de recular des de la sortida 122 o, aquells conductors despistats, quedar-se atrapats al mig del centre urbà.

L’alcaldessa de Sant Pol de Mar ha explicat que les obres que s’estan fent a la B-603 incrementaran la seguretat en el trànsit en una via que ha vist encara més augmentada la circulació de vehicles de diferent tonatge arran de l’obertura de l’Institut al Parc del Litoral, sumats als que accedeixen al camp de futbol municipal i l’escola Sant Pau. Montserrat Garrido ha detallat que, a diari, hi passen els dos autocars que porten els alumnes des de Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta, a més dels que prenen la carretera, per exemple en direcció a Calella.

“Si fins ara els autocars que agafaven o sortien de l’autopista havien de parar-se perquè el que circulava en sentit contrar-hi pogués passar, ara ja no caldrà. Sobretot els autocars que porten gent a la zona sud de Calella, on hi ha la majoria dels hotels. Els donarà més tranquil·litat i si abans ja hi passàven, ara ho faran més perquè tindran més espai”, ha dit Garrido en declaracions a Ràdio Calella TV.

Els treballs, que provoquen ara diferents afectacions en el trànsit, tenen un termini d’execució de sis mesos i un pressupost que ronda els 666.000 euros, a càrrec de la Diputació de Barcelona.

Es col·locarà un semàfor per creuar l’NII a l’alçada de la parada de bus

L’Ajuntament de Sant Pol de Mar assumirà la inversió de col·locar un nou semàfor amb pas de vianants que permetrà creuar la carretera NII a l’alçada dels Tobella, on hi ha la parada de bus. “Hi ha moltíssima gent de la part del poble que traspassa la carretera per anar a l’altra banda, com també passa a Calella. Pensem que ho han de fer amb seguretat, i més havent-hi una parada de bus”, ha afirmat l’alcaldessa.

I dins el pressupost municipal, a banda de la col·locació del semàfor i la senyalització del pas de vianants, també hi ha prevista la partida per reformar la parada de bus i “fer-la més digne”, ha dit l’alcaldessa de Sant Pol de Mar. El ple per a l’aprovació dels comptes municipals es convocarà per al pròxim mes de gener.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep boyer ha dit:

    Si l’eixamplen sobre l’estructura actual (i sembla ser que es aixi) per a l’us de vehicles/autocars, no quedara lloc per posar una vorera per als vianants, a no ser que facin un voladis postis, i que se sapiga, no esta previst ni pressupostat.
    Per on passarem els vianants..?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *