L’Aula d’Extensió Universitària dona el curs per perdut

Imatge d'arxiu.

L’Aula d’Extensió Universitària de Calella porta pràcticament un any en blanc. L’esclat de la pandèmia de la Covid i el confinament domiciliari el març del 2020 els va obligar a suspendre totes les activitats programades per aquell trimestre. Des de llavors no han pogut tornar a fer cap xerrada ni visita cultural ni cap mena d’acte. Ara, es plantegen poder reprendre l’activitat amb més força al curs vinent, quan els contagis hagin minvat i amb previsió que un gran gruix de població ja estigui vacunada.

La seva voluntat era poder començar a organitzar xerrades i conferències ara al gener coincidint amb l’inici del 2021. Sílvia López, presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària, ha explicat que inclús anaven a fer les activitats en espais més amplis com la Sala Mozart com a mesura de prevenció, però les restriccions i l’augment de contagis els ha tornat a desmuntar tota la programació pel nou curs.

Des que va començar el mes de març amb el confinament ja vam haver d’aturar tota la programació i des d’aleshores no hem pogut continuar. A l’octubre vam decidir esperar per començar el curs al gener després de reis, però a mesura que passen els mesos i veiem que la situació no millorava, sinó que anava a pitjor, vam decidir no iniciar el curs. Tot i que inclús teníem previst fer les activitats a la Sala Mozart.

Un dels motius principals pels quals l’Aula no ha tornat a reprogramar activitats és perquè la gran totalitat dels seus alumnes són col·lectiu de risc i el ritme de vacunació és molt més lent del que s’esperava. López també ha assenyalat que al ser, majoritàriament, gent gran no s’han plantejat poder fer activitats telemàtiques, ja que diu que molts dels alumnes no estan familiaritzats amb les noves tecnologies o no disposen dels mitjans.

Tenim molta gent que ja té una certa edat. Ho hem consultat i molts dels alumnes o no tenen els mitjans o no tenen els coneixements, per tant ho haguéssim acabat fent per un grup molt reduït. A més, com estem federats hem parlat amb altres Aules que ho han intentat i no els hi ha acabat sortint com esperaven.

Amb tot, López espera que en els pròxims mesos el pla de vacunació comenci agafar bon ritme i confia a poder tornar al mes d’octubre amb un nou curs de l’Aula Extensió Universitària després de dos anys pràcticament en blanc.

Ara donat el que està passant creiem que fins al curs que ve no podrem reprendre l’activitat. Tot està aturat. Estem desitjant que es pugui fer si tot va bé l’octubre que ve. Estem com tot en stand by. Però la nostra voluntat és tornar amb més força i ganes a la tardor.

López també ha dit que molts dels alumnes tenen moltes ganes de tornar, perquè més enllà de la funció cultural que fa l’Aula, també hi ha un component social molt important.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *