Torres (PSC): “El pressupost ha de generar riquesa i donar vida a la ciutat”

Josep Torres ha assegurat que el Govern està més unit que mai per afrontar els nous reptes derivats de la pandèmia que sí ha fet alterar alguns objectius. Amb tot, el líder del PSC i portaveu de l’executiu de Montserrat Candini ha recordat els ajuts que s’han donat a particulars i empreses i ha avançat quins són els objectius pressupostaris del 2021. Les últimes notícies situen el debat de la proposta de comptes durant l’última quinzena del mes de febrer. Ha dit Torres que, sense descuidar l’acompanyament de les situacions de vulnerabilitat, es prioritzaran les partides amb l’ànim de donar vida a Calella.

Torres ha tancat la ronda d’entrevistes polítiques al programa La Ciutat. Ha parlat de la gestió de la proposta de comptes per aquest 2021 que l’executiu dirigirà a la generació de riquesa.

El pressupost anirà prioritzant les partides que poden donar vida a la ciutat i, a partir d’aquí, veurem com evoluciona la pandèmia (…) Estem expectants. Tenim uns números però sabem que es podrien alterar durant l’any. O a l’inrevés, que les ajudes que esperem i que fan que hores d’ara encara no l’haguem tancat –perquè hi ha una incertesa important en el capítol d’ingressos– acabin arribant a mig any i poguem anar més enllà.

El portaveu de l’executiu ha reconegut que encadenar una segona temporada turística en blanc “serà molt dur” i confia en l’avenç de la campanya de vacunació per aconseguir la immunitat de grup que permeti recuperar espais de normalitat.

En relació a l’exercici passat, Torres ha garantit que no es perdran les inversions pendents d’execució, com ara l’asfaltat dels carrers Miquel Cuní i Sant Josep –vinculats a la promoció d’habitatges de l’aparcament Mercat 2–, la reforma de la plaça de l’Estació o la construcció d’ascensors al carrer Àngel Guimerà per creuar la via del tren.

Les inversions les tens sempre allà. Quan s’ha preparat i s’ha pressupostat, trigarà més o menys en fer-se realitat, però s’acabarà fent. Moltes vegades es tanca l’any amb el 50% de les inversions executades perquè, entre d’altres coses, aconsegueixes els diners de les inversions el mes de juliol.

També ha justificat la retallada de les subvencions que es destinen anualment a les associacions de mares i pares, criticada per la CUP aquesta mateixa setmana. El portaveu del Govern Municipal ha dit que els ajuts que se’ls donen estan “sobredimensionats” i que se’ls ha demanat el mateix esforç que a moltes d’altres entitats i organitzacions per contribuir a frenar l’escalada de necessitats.

És una retallada no gaire important, solidària amb la ciutat, i que es fa tenint en compte que la majoria reben una ajuda que dobla els ajuts de la majoria de poblacions de la comarca.

Quant a les relacions amb l’oposició, el portaveu de l’executiu local ha assegurat que són respectuoses i cordials i ha qüestionat les crítiques per falta de transparència i d’accés a la informació pública.

Amb l’oposició mirem de tenir unes relacions el més respectuoses possibles, facilitar al màxim l’accés a la informació i la transparència, que és una de les cartes que juguen per criticar-nos. Realment, a vegades no se sap què volen exactament.

Ha dit que el Govern està disconforme amb la prestació del servei de neteja viària i que estan treballant per millorar-lo. No ha pogut precisar en quin punt es troba l’encàrrec de l’auditoria que es farà a Urbaser, segons acord plenari.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *