L’AVAH crida a fer-la ben grossa pels 40 anys de la mostra de plats casolans

Foto: Ajuntament de Calella

Molts particulars, pastisseries i carnisseries, hotels i restaurants, de Calella i de rodalies, tenen una cita ineludible per la Festa Major de La Minerva. La mostra de plats casolans que organitza l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) i és una de les activitats que més donatius els reporta per finançar els importants projectes d’atenció social i sanitària que duu a terme al territori, per exemple, en situacions de final de vida, d’atenció a persones amb demència o en risc d’exclusió social. Aquesta en serà l’edició número 40 i es vol que sigui molt participada. Per això, des de l’associació es fa una crida perquè tothom hi col·labori, els que ho fan habitualment i per tradició i els que s’hi puguin sumar de nou.

A la mostra de plats casolans s’hi poden portar entrants, plats principals o les postres. I no cal que sigui una gran elaboració amb productes exquisits. El president de l’AVAH, Josep Puig, anima a totes les cuineres i cuiners de Calella i rodalies fer un cop de cap i estrenar-se en un dels actes més nostrats de la Festa Major de la Minerva, tot posant-ne de relleu la implicació solidària.

No cal cuinar grans exquisiteses, una cassola per a quatre persones, que és el més bo que hi ha (…) Quants més plats tinguem, més festa major farà i més es col·laborarà amb programes d’atenció social i sanitària. A més de llepar-vos als dits, es podrà contribuir en aquesta causa social.

La mostra de plats casolans arriba enguany a l’edició número 40, convertida en un dels actes ineludibles de la festa major calellenca, juntament amb el vermut que es podrà fer dins el recinte firal del Passeig Manuel Puigvert, entre divendres i diumenge.

Puig, que ha assegurat que alguns anys s’han arribat a comptabilitzar gairebé 190 plats, n’ha recordat els inicis.

Hi havia en Josep Vilella, l’aleshores president de la junta de l’hospital, jo també hi treballava, i es va decidir fer alguna activitat. Vam sortir-ne els plats i els vermuts, potser no va ser tot el mateix any, però la mostra sí compleix 40 anys aquest 2023. Val la pena esmentar-ho perquè hi ha molta feina al darrera, però el més important de tot són els beneficis que ha donat a gent que veritablement ho necessita.

Les persones interessades en participar-hi portant un plat han de contactar telefònicament amb l’organització a través d’algun d’aquests números: 93 769 11 31, 93 769 25 92, 93 769 25 76 o 679 88 13 63. També per mitjà d’un correu electrònic a l’adreça comunicacio.avah@gmail.com. Són les vies en què es poden obtenir els tiquets del sorteig que es farà un cop finalitzi l’exposició. El donatiu és de 37 euros.

La mostra de plats casolans es farà aquest dissabte 23 de setembre a l’envelat (13.30h). Els voluntaris de l’AVAH s’ofereixen a fer la recollida a domicili dels plats en el cas dels participants que tinguin problemes de mobilitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *