Calella senyalitzarà els espais bombardejats durant la Guerra Civil

Nova acció per mantenir viva la memòria històrica a Calella i els efectes d’un dels episodis més durs que va patir la ciutat durant la Guerra Civil. Coincidint amb l’entrada a l’executiva de la xarxa catalana de Mayors for Peace, que té com a objectiu fomentar la cultura de la pau, l’alcaldessa Montserrat Candini ha anunciat que el pròxim mes d’abril se senyalitzaran dos espais que van ser bombardejats durant el període de guerra. Són la Fàbrica Llobet i el Barri de Pequín, on justament l’any 2018 es va descobrir un monòlit per commemorar els atacs que va patir la població i retre homenatge a les víctimes.

En declaracions al programa La Ciutat, Candini ha explicat que s’ha encarregat a l’artista local Jaume Font la creació de els dues plaques que donaran testimoni d’aquells fets tràgics.

Se senyalitzaran els espais bombardejats durant la Guerra Civil: la Fàbrica Llobet, que va ser atacada el 4 d’abril del 1937; i el Barri de Pequín, el 24 de novembre del 1938. Posarem dues plaques de l’artista local Jaume Font per recordar aquells fets.

A les acaballes de la Guerra Civil, l’any 1938, l’aviació italiana aliada de les tropes franquistes van bombardejar Calella, causant la mort de tres civils i molts ferits. Van caure sobre el carrer Riera, Colom i Sant Isidre, provocant l’esfondrament d’algunes cases, on van quedar atrapades les víctimes. Els fets van quedar recollits en el diari que va escriure la bibliotecària de l’època, i que es traslladen en el monòlit que l’any 2018 es va descobrir al carrer Riera, en un acte promogut pels familiars de les víctimes i que va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Calella i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

L’alcaldessa ha explicat que les accions municipals dutes a terme en la línia de preservar la memòria històrica i fomentar la cultura de la pau són alguns dels motius que han propiciat la seva incorporació a l’executiva de la xarxa catalana Mayors for Peace.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *