L’economista Marc Tarrés assegura que el canvi de seu social dels bancs serveix per protegir els diners

La possible declaració unilateral d’independència de Catalunya ha provocat que alguns bancs i empreses hagin decidit traslladar la seva seu social fora de Catalunya. Això ha generat una situació d’incertesa per molta gent que està cancel·lant els seus comptes en aquests bancs.

El president de la PIMEC Joves Empresaris Maresme-Barcelonès Nord i regidor del PdeCat a Arenys de Munt, Marc Tarrés, ha demanat tranquil·litat i ha assegurat que aquest canvi de seu social és només una mesura de protecció dels diners en el cas d’una declaració unilateral d’independència.

«En principi, el primer de tot, hauríem de donar un missatge de tranquil·litat a la gent perquè hi ha una mica de psicosis amb el tema de que els bancs marxen i que puguin tenir algun problema personal a l’hora de treure diners al banc. Precisament, aquest canvi de seu social entenc que els bancs que han marxat, el banc Sabadell i Caixabank, el que fan és garantir que el fet d’una eventual independència de Catalunya, com tindria la seu social a l’estat espanyol continuarien a l’empara del Banc Central Europeu i, per tant, no tindrien problemes de liquiditat a l’hora d’obtenir diners per poder abastir a totes les persones, els clients que pugui tenir Catalunya i que necessitin aquells diners. Per tant, el que fan és una mesura de protecció perquè qualsevol persona o empresa que necessiti diners pugui anar a treure diners i no pugui haver el que és conegut com un ‘corralito’»


Tarrés també ha declarat que Catalunya seria viable econòmicament en el cas que es declarés la independència.

«Econòmicament, jo crec que no hi ha ningú que posi en dubte la viabilitat de Catalunya com a país. De fet, ja, a dia d’avui, a l’estat espanyol és l’autonomia que exporta més: un 25% de l’exportació de l’estat espanyol és de Catalunya. També el que aporta a la contribució del PIB és més important que la població que té; també en temes de Seguretat Social, les aportacions per les pensions té un saldo positiu a Catalunya, quan a l’estat espanyol és negatiu encara… Vull dir que hi ha molts elements macroeconòmics que indiquen que Catalunya realment és viable econòmicament»

Pots escoltar l’entrevista íntegra al president de la PIMEC Joves Empresaris Maresme-Barcelonès Nord i regidor del PdeCat a Arenys de Munt, Marc Tarrés, aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *