L’alcaldessa diu que “per coherència” no posarà en risc el pacte de Govern amb el PSC

candini_xarxa

Montserrat Candini (PDeCAT) ha defensat aquest matí l’acord amb el PSC per governar a l’Ajuntament de Calella, tot i les crítiques rebudes aquestes darreres setmanes, i des de l’1 d’octubre, per part dels partits independentistes de l’oposició. L’alcaldessa ha respost a la interpel·lació de la líder d’ERC que ahir justament des de Ràdio Calella TV li demanava reconsiderar l’aliança amb el PSC i trencar-la en un exercici de coherència.

Candini ha utilitzat el mateix terme –coherència– per argumentar el perquè de la decisió de mantenir la relació de govern amb els socialistes. Ha recordat les condemnes continuades per part dels seus representants a l’empresonament dels líders independentistes i càrrecs electes.

“Per mi la coherència passa pel compromís que té el PSC en aquests moments i el grau d’efectivitat en el dia a dia. No tinc perquè a dia d’avui, 23 de novembre, perquè les realitat són molt dinàmiques, posar en risc el pacte i una gran cohesió de treball”, ha assegurat Candini en una entrevista a la Xarxa de Televisions Locals, aquest dijous al matí. “Si al llarg de la campanya o en algun moment determinat hi ha algun posicionament que em faci sentir incòmode, els que em coneixen saben que no em tremola la mà per prendre decisions”, ha afegit.

En resposta a ERC, que ahir lamentava tenir poc temps per presentar propostes al projecte de Pressupost Municipal del 2018, Candini ha recordat que els terminis són els mateixos cada any i s’ha mostrat “preocupada” per aquestes afirmacions.

“El ple es farà l’11 de desembre, hi presentarem el projecte de pressupostos. Sobre si tenen poc temps; si després de sis anys a l’oposició no tenen la mesura exacta del que són els terminis i el que és necessari i important, ho trobo preocupant”, ha dit.

En l’entrevista d’aquest matí, Candini ha confirmat que el pròxim més de febrer s’inaugurarà el projecte d’Escola Salicrú a la Fàbrica Llobet-Guri, pel qual el Departament d’Ensenyament hi ha invertit gairebé 6 milions d’euros.

Preguntada sobre les eleccions del 21 de desembre, l’alcaldessa i membre de l’executiva del PDeCAT ha dit que no se li passa pel cap que les forces independentistes investeixin algú que no sigui Carles Puigdemont.

“No és una qüestió de retòrica dir que és el president legítim de la Generalitat però l’endemà, i en funció dels resultats, dir que és el legítim però l’executiu serà un altre. L’autèntica presidència sempre és executiva i simbòlica, i afegeixo legítima. Si volem restituir-lo i no donar per vàlid el Decret de Nova Planta del segle XXI que és el 155; és evident que Puigdemont ha de ser el president l’endemà del 21 de desembre”, ha conclòs l’alcaldessa.

Candini confia que les eleccions confirmin que la base social independentista s’ha eixamplat respecte els últims comicis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat