L’editorial Alpina edita el mapa-guia “Calella i el seu entorn”

Els Amics Escoltes del Montnegre Calella amb l’ajuda de l’Ajuntament han treballat de la mà amb l’Editorial Alpina per tal de publicar una guia i un mapa de Calella.

La proposta dels Amics Escoltes del Montnegre ha estat ben rebuda per part de l’Editorial que ha presentat ‘Calella i el seu entorn’, una guia i un mapa per descobrir l’entorn natural, el patrimoni cultural i el senderisme del municipi. Pere Badalló, dels Amics Escoltes del Montnegre.

La iniciativa va sortir fa uns anys, que requeria una actualització una mica més detallada de la nostra zona a nivell cartogràfic. I a través d’un contacte d’un dels membres de la junta, l’Aniol Noguera, vam contactar amb Alpina i vam preguntar com es feien aquesta tipologia de plànols més detallats. Ens van dir que hi havia una línia que ja coneixíem, que es diu: el ‘nom de la població’ i el seu entorn.

Després de l’acord entre l’entitat, l’Ajuntament i l’Editorial, la iniciativa va tirar endavant amb la mobilització de persones que van acabar fent una revisió cartogràfica i una toponímica, actualitzant així la zona de Calella.
Alpina, té una versió del Montnegre i Corredor però era necessari ampliar la informació i millorar el detall informatiu. Ens ho explica Pere Badalló,

No només és una actualització. Perquè sempre hi ha cosetes, i coneixes que allò històricament es deia ‘així o aixà’ i aquell camí que hem anat obrint, aquell corriol que tothom fa servir però que no està posat allà.. Doncs vam detectar que, no només volíem una qüestió que fos actualització sinó també, ampliació de detall. Aquest mapa té una escala molt més detallada i per tant és un mapa en el qual si pot reflectir molt més detall.

El Mapa-guia va des del mar de Calella fins més amunt d’Hortsavinyà(nord), Sant Pere de Riu(est) – una excursió molt típica des de Calella-, Santa Maria de Montnegre(oest). Apareix part de Sant Pol i Sant Cebrià, pràcticament tot Pineda i part de Tordera.

A part de la toponímia feta per Daniel Rangil, hi ha diverses propostes de ruta, que ha redactat Joan Ferrer. Aquestes rutes surten, pràcticament totes, des de Calella. Són sortides adaptades a diferents nivells de dificultat i llargades, i per entorns i paisatges que poques vegades es poden gaudir.

Aquesta guia ajudarà a conèixer més el territori a les persones que vinguin de fora i, en el cas de les persones que ja se’l coneguin, els hi permetrà aprofundir en ell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *