L’Encenall torna a posar en marxa els tallers ocupacionals i l’atenció presencial als usuaris

web encenall

Aquesta setmana s’han reactivat els tallers que l’Encenall realitza a la Fàbrica Llobet-Guri, després de pràcticament tres mesos d’aturada per culpa de la Covid-19. Avui tocava el taller de català i de restauració de mobles, dins l’aula, i les partides de bitlles catalanes a La Muntanyeta. Mica en mica, aquest recurs que impulsa l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital recupera l’atenció que presta a persones en risc d’exclusió social, tant de Calella com de poblacions veïnes.

En una entrevista a La Ciutat, el coordinador de l’Encenall, Álex Ezquerra, ha reconegut la complexitat de la gestió de les emocions dels usuaris durant el confinament, especialment durant les primeres setmanes de tancament. Ha explicat que van crear un grup de WhatsApp per mantenir el contacte i que va ser clau per resoldre situacions d’estrés emocional.

Gràcies a aquest grup hem aconseguit que tots els usuaris es mantinguessin forts en moments difícils a nivell emocional, perquè patien per la situació que s’estava visquent.

Durant el confinament, els responsables de l’Encenall van demanar autorització per portar els usuaris a l’hort social. Sobretot als que portaven pitjor el tancament. Ara n’estan recollint els fruits.

Va ser molt important perquè en aquell moment hi havia gent que necessitava sortir de casa (…) Ens van donar permís i la documentació per sortir de casa, llavors estàvem confinats, i vam començar el 23 d’abril. Ara ja estem recollint mongetes, carbassons, cogombres, tomàquets, albergínies…

El coordinador de l’Encenall ha posat de relleu la implicació dels usuaris i del personal encarregat del recurs per superar les dificultats del confinament. “Han sigut tres mesos d’una experiència molt dura però també enriquidora”, ha dit Ezquerra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat