L’enterrament del Carnestoltes posarà fi a un cap de setmana de disbauxa

Imatge d'arxiu

A Calella els actes del Carnestoltes s’allarguen uns quants dies més per la celebració de la Gran Rua de l’Alt Maresme; però la festivitat es clou oficialment aquest dimecres de cendra. És el dia que marca el final d’un període de disbauxa per entrar llavors a la Quaresma, temps de reflexió i penitència. L’acomiadament del rei Carnestoltes es farà amb tots els honors demà 6 de març, amb una cercavila participada per les seves vídues desconsolades. És un acte que organitza la colla de diables Udols de Foc, enguany amb la col·laboració de Joventut Artística.

El grup teatral calellenc acompanyarà amb un grup de vídues la cercavila que sortirà a les sis de la tarda des de la Plaça Catalunya i que desfilarà pels carrers Cervantes i Església fins arribar a la Plaça de l’Església, tal i com ha explicat Pilar Villaret, d’Udols de Foc, al programa La Ciutat.

Totes les vídues del Carnestoltes sortiran en cercavila pel carrer Església, es farà la lectura del testament i la crema final (…) Podem disposar de la gent del teatre que ens ajudaran a fer comparsa amb un grup de vídues.

La gent que es disfressi de vídua entrarà al concurs, amb premis per les més ben guarnides i caricaturitzades. En arribar a plaça, es repartirà un got de moscatell i xocolata desfeta per als petits.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *