La Comunitat Feminista de Calella surt al carrer per informar de la vaga general del 8M

Integrants de la Comunitat Feminista enganxant cartells ahir per Calella

S’intensifiquen els actes per aconseguir l’èxit de la segona vaga general feminista convocada amb motiu del 8M. La Comunitat Feminista de Calella va sortir ahir al carrer per fer una enganxada de cartells informatius sobre els actes que es faran aquest divendres a la ciutat. Van aprofitar-ho per entrar en algunes botigues i explicar a les treballadores què motiva l’aturada i quins drets tenen si volen secundar-la.

Anna Garcia, de la Comunitat Feminista de Calella, explicava a micròfons de Ràdio Calella que repetiran l’acció aquest dimecres per un altre sector de la ciutat. Va animar a totes les dones a participar-hi i, si ho volen, a demanar informació a la parada que muntaran a la cantonada d’Església amb Cervantes.

Per reivindicar-nos i cridar a la gent a secundar la vaga feminista. Dimecres ens trobarem davant de Can Xena a les 11 del matí i farem enganxada des del carrer Amadeu fins arribar al barri de Poblenou.

Durant l’acció d’ahir, les integrants de la Comunitat Feminista van aprofitar per informar directament a les treballadores dels seus drets a secundar la vaga. En una de les botigues es van trobar a l’Esther, una dependenta que va explicar que no es pot permetre fer vaga.

No faré vaga, vindré a treballar com a dona treballadora que sóc. M’agradaria fer-ne però no m’ho puc permetre.

La Comunitat Feminista de Calella ha previst una jornada de mobilitzacions per aquest divendres 8 de març, amb el suport d’altres col·lectius i entitats de la ciutat. Es trobaran a l’Espai Mercat (10h) per fer tallers infantils i des d’allà, explica Emilia Rufaco, arrencarà la manifestació.

El punt de trobada serà a l’Espai Mercat a les dotze del migdia. Nosaltres com a Comunitat Feminista hem elaborat el nostre manifest, com estan fent altres col·lectius. La manifestació encara no té recorregut establert, pot ser que sigui espontani, com l’any passat.

Un dels moviments que donen suport a les accions que es faran a Calella és el col·lectiu d’homes feministes. A la tarda, la previsió és acudir a Barcelona per participar a la manifestació unitària. Convoquen a tothom a agafar el Tren Feminista del Maresme, que sortirà de Calella a les quatre de la tarda i que recollirà activistes d’Arenys de Mar i Mataró, entre d’altres poblacions.

Rufaco ha recordat que la vaga general feminista té el suport institucional de l’Ajuntament de Calella i que s’ha convocat per defensar i reivindicar drets laborals però també de vida.

És una vaga que està recolzada pels sindicats però aquesta vegada també institucionalment per l’Ajuntament de Calella, la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Espanya. Com a treballadores teniu els drets de vaga, que us informeu per si voleu participar-hi.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Calella ha donat suport a la vaga general feminista del 8M i a promoure mesures per avançar en la igualtat de gènere a nivell salarial i per actuar davant casos d’assetjament laboral.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *