Els joves de Calella visibilitzen la comunitat LGTBIQ+ en el Dia de l’Orgull

web ok

La bandera de l’arc de Sant Martí ha donat color a diversos bancs de Calella. Una acció que s’ha dut a terme coincidint amb la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBIQ+ i en la qual hi han participat un grup de nois i noies de l’Espai Jove, que s’han encarregat de pintar-ne dos del Passeig Manuel Puigvert. Ho han fet amb l’ajuda de personal de la Brigada Municipal. El sis colors simbolitzen la diversitat del col·lectiu LGTBIQ+ i s’han convertit en emblema de la lluita i la reivindicació pels drets i les llibertats de la comunitat.

El colors vermell, taronja, groc, verd, blau i lila de l’arc de Sant Martí llueixen en cadascun dels llistons de fusta que tenen dos bancs del Passeig Manuel Puigvert. Una acció que han dut a terme un grup de deu nois i noies de l’Espai Jove per donar visibilitat a la reivindicació de drets i llibertats del col·lectiu LGTBIQ+.

La Queralt Borja i la Malak el Khanfouss han explicat a Ràdio Calella TV que cal reforçar el missatge d’igualtat de totes les persones sigui quina sigui la seva identitat sexual i afectiva, i que l’objectiu és que tothom se’n senti còmplice i ho respecti. Diuen que bona part de la feina ha calat entre la gent de la seva generació, però que encara es troben obstacles per mostrar-se tal com són davant de pares i avis.

La bandera de l’arc de Sant Martí també omple de color dos bancs de carrer Església. El vermell simbolitza la vida; el taronja, la salut; el groc, el sol; el verd, la naturalesa; el blau, l’harmonia; i el lila, l’esperit. Conceptes que el seu creador, l’activista Gilbert Baker, va considerar importants per al col·lectiu LGTBIQ+ i que va utilitzar per primera vegada l’any 1978 durant el Festival de l’Orgull Gai de San Francisco, als EUA.

Accions d’informació i sensibilització durant tota la jornada

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella, de la mà del Consell Municipal de les Dones i LGTBI+, l’Espai Jove, l’entitat Calella LGTBIQ+ Transformadora, la Biblioteca Municipal, el Calella Film Festival i l’Aula de Música de Can Llobet, ha organitzat una programació d’activitats d’informació i sensibilització per commemorar el Dia de l’Orgull.

programacióHi ha una carpa informativa a la Plaça de l’Ajuntament, amb material divers i on es podran deixar missatges de reivindicació. També hi ha un espai de photocall. Aquesta tarda es tornarà a fer un taller de pintura de samarretes per la diversitat (18.30h) i un espai de contacontes (17 a 20h).

La jornada es tancarà amb la lectura del manifest LGTBIQ+ (19.30h) i seguidament l’actuació del cor de joves i el cor d’adults de l’Aula de Música de Can Llobet. Quan es faci fosc, la façana de l’Ajuntament i el Far s’il·luminaran de colors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *