Quina és la indumentària del Ball de gitanes?

L’exposició que es pot visitar aquest més al Museu del Turisme ve relacionada amb els actes -de la capitalitat del Ball de Gitanes del Vallès- que se celebraran aquest mes de setembre a Calella.

És una mostra de diferents objectes relacionats amb la tradició del Ball de Gitanes. Ens ho explica M. Lluïsa Fernàndez, arxivera municipal i directora del Museu Arxiu Josep M. Codina i Bagué.

Es tracta d’una mostra molt dinàmica i variada, en què cal assenyalar el bon recull d’objectes representatius sobre els orígens i el desenvolupament d’aquest tradicional ball. Entre altres objectes es poden veure picarols, castanyoles i també, vestuari d’homes i dones que destaca pel seu especial colorit. Cal remarcar les localitats que han col·laborat en aquest espai a través de la Comissió logística Calella 2019, en concret Santa Perpetua de la Mogoda, Santa Eulàlia de Ronçana, Montmeló, l’Ametlla, Parets del Vallès, Lliçà de Munt i Martorelles.

La mostra que s’acull al vestíbul del Museu del Turisme es pot visitar fins al 30 de setembre de dimarts a dissabte de 17.00 a 21.00 h i, diumenges i festius d’11.00 a 18.00 h.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *