Les ADF reben la Creu de Sant Jordi en complir 30 anys de trajectòria

Des de l’Alt Maresme, Dídac Rey ha posat en valor la feina que fa l’entitat en defensa del territori i des del voluntariat. Les Agrupacions de Defensa Forestal es van començar a regular l’any 1986 amb el programa “Foc Verd”, però els seus inicis es remunten a principis dels anys seixanta del segle XX amb l’aparició dels primers grups d’extinció d’incendis. Ara la seva funció abraça també tota la tasca de prevenció i protecció del medi natural.

A l’Alt Maresme hi ha més d’una vintena de voluntaris ofereixen el seu temps i esforços a la protecció dels boscos que ens envolten, en alguns casos posant en risc la seva vida. El calellenc Dídac Rey ha explicat que fan una feina molt valuosa i mai prou publicitada, que ara s’ha reconegut amb la concessió de la Creu de Sant Jordi.

Estem molt contents perquè és un reconeixement a totes les 300 ADF que hi ha a Catalunya, més de 14.000 voluntaris que mai se’ls veu però sempre hi són (…) Fem una tasca molt important i les institucions ho reconeixen, i és d’agrair.

Les ADF donen suport als Bombers de la Generalitat en les tasques d’extinció i treballen de forma coordinada amb els vigilants forestals de la Diputació de Barcelona. Els voluntaris tenen una visió molt real i acurada de l’estat dels boscos, aquí al Maresme molt afectats per la plaga del tomicus que ha incrementat el risc d’incendis en les últimes campanyes d’estiu.

Davant d’això, Rey insisteix en donar un missatge de precaució i de mantenir una actitud respectuosa quan es visita el bosc.

S’està vigilant molt però és molt important que la gent que gaudeix del bosc que vigili i ajudi a vigilar. Que comuniquin qualsevol abocament o columna de fum, truquin al 112 per assegurar una intervenció immediata.

El Consell Comarcal del Bages i el Secretariat de les ADF van tenir la iniciativa de sol·licitar la distinció que finalment ha estat concedida pel Govern de la Generalitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *