Les bondats de la lactància materna

La cap d’àrea de llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha parlat avui a La Ciutat sobre els beneficis de la lactància materna entre mares i nadons. A la secció de salut del programa, Maria Ángeles Añaños ha explicat que la llet materna conté tots els components i nutrients que va necessitant el bebè a mesura que creix. Amb tot, renega que es criminalitzi les dones que no donen el pit, perquè no poden o perquè no volen.

La cap de llevadores de la corporació sanitària ha afirmat que la llet materna és molt més bona i recomanada perquè conté allò que necessita el bebè en cada moment del dia. Això no passa amb les llets de substitució, ha dit Añaños.

No té els factors d’immunització que té la mare, no té les hormones que produeix, i tot això en la lactància materna no és estàtica. A les fórmules, sí que ho és: hi ha una quantitat concreta de cadascun dels components. A la lactància materna a cada presa varia en funció de les necessitats del bebè.

Añaños ha explicat que és molt important que les mares que acaben de parir tinguin un contacte immediat amb el nadó perquè això estimula la pujada de llet.

Triga més a pujar si el bebè no està en contacte amb la mare durant la primera hora de vida. Cada cop d’intensa que els bebès de cesària estiguin en contacte amb la mare en el moment de néixer, això és molt important per assegurar un bon desenvolupament de la lactància materna.

La lactància materna és incompatible amb determinats tractaments farmacològics, però no amb antibiòtics o calmants, sempre sota prescripció mèdica. Ha explicat la cap de llevadores que, en termes generals, “el que es pot prendre durant l’embaràs també es pot prendre durant la lactància”.

També ha recordat que a l’Hospital Sant Jaume de Calella hi ha grups de postpart actius on hi poden acudir les mares que tenen dubtes o problemes amb la lactància, i compartir-los.

Moltes vegades els problemes estan causats perquè el nen no s’agafa bé al pit, perquè no troba la posició adequada… O potser que té problemes a la boca, que és molt petit i no té força i no pot agafar bé el mugró. I això pot provocar clivelles, i aquí ja entrem en un camí difícil.

La cap de llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha recordat que la lactància, com tot allò que té a veure amb la nova vida d’un fill, és una decisió i que cal respectar i no criminalitzar les dones que opten per no alletar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *