Les claus de la brutal agressió en un local de “catximbes”

Farà una setmana de la brutal agressió que va tenir lloc a l’interior d’un local de “catximbes” del carrer del Mar, a la zona turística de Calella, i en les últimes hores se n’han pogut conèixer més detalls. D’entrada, perd força la hipòtesi que els fets s’haguessin produït enmig d’una baralla entre agressor i víctima, tot i que les causes encara s’estan investigant per part de Mossos d’Esquadra. Segons ha pogut saber Ràdio Calella TV, els dos van coincidir a l’establiment, la nit de dilluns a dimarts de la setmana passada, però no s’haurien intercanviat cap paraula. L’agressor va marxar i al cap d’una estona va tornar a l’establiment portant un objecte contundent amb el qual va propinar-li diversos cops. El ferit és un home francès, membre d’un equip de natació que realitzava una estada esportiva a Calella. Va acudir al local amb un company seu. En un primer moment va ser atès pel SEM, al mateix lloc dels fets, i després traslladat a l’Hospital de Calella, on van cosir-lo de les ferides obertes que tenia al cap. Al cap d’unes hores, va empitjorar i va haver de ser traslladat a Can Ruti, Badalona, on van intervenir-lo d’urgència per les lesions derivades del traumatisme cranioencefàlic que presentava. Ja ha agafat l’alta i ha viatjat de retorn al seu domicili. L’agressor va ser identificat i detingut per la Policia Local aquella mateixa matinada gràcies a les imatges de les càmeres de vigilància del local, però l’endemà va quedar en llibertat. I aquesta és la seva situació, hores d’ara, a l’espera del que decideixi el titular del Jutjat que porta el cas.

Tal com va informar Ràdio Calella TV, l’agressor no forma part del grup de multireincidents per delictes de robatoris i furts que ha alterat la tranquil·litat de la ciutat en els últims mesos. Però sí és un vell conegut de la Policia Local per haver protagonitzat altercats i baralles en l’oci nocturn, que és l’ambient per on es mou. És un home d’entre 30 i 40 anys, que resideix a Calella.

Soufian Laroussi és el tinent d’Alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Calella.

Laroussi ha esmenat el terme de “baralla” que es va utilitzar en un primer moment per referir-se a l’origen de la pallissa perquè no es pot confirmar que haguessin tingut contacte previ a l’agressió, en el mateix local de catximbes del carrer del Mar.

Sí consta que el ciutadà francès ha formalitzat la denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, que porten la investigació del cas. La víctima, després de ser intervingut a l’hospital de Can Ruti, ha agafat l’alta mèdica i ha viatjat de retorn a casa. Sobre l’agressor, no es té constància que ara mateix estigui detingut, sinó que s’està a l’espera del que pugui decidir el titular del Jutjat que porta el cas i que podria elevar el tipus delictiu pel qual se’l podria investigar a tenor de les seqüeles físiques que ha patit.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha insistit en desvincular aquest fet de l’onada de robatoris i d’inseguretat que s’ha viscut en les últimes setmanes a Calella i que va motivar la petició al Departament d’Interior perquè es reforcés la presència de Mossos amb unitats especials d’intervenció. En les últimes setmanes ha anat a la baixa, i ja no es veuen les furgonetes del dispositiu especial a l’estació de Renfe, com sí passava entre desembre del 2023 i gener del 2024. Laroussi admet que no tenen notificació oficial que s’hagi donat per tancat.

És cert que les unitats d’intervenció de Mossos d’Esquadra que van estar aquí durant un temps, aquests dies han vingut en els últims dies a la ciutat, però en cap moment ens han comunitat que deixarien de venir. Depenen de la disponibilitat que tinguin podran venir o no a Calella. Però en aquests moments no tenim cap data de finalització de l’operació, ni ens l’han comunitat oficialment.

Amb tot, Laroussi assegura que Policia Local i Mossos d’Esquadra segueixen treballant de forma coordinada i continuada en tasques de seguretat ciutadana en punts concrets de la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *