Les escoles de Calella disposaran d’espais a l’aire lliure per les classes d’educació física i l’esbarjo

pati web

El curs escolar 2020-21 començarà el 14 de setembre de forma presencial “si la situació de la pandèmia és com l’actual”, deia ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló. Els centres educatius han tancat aquests últims dies els seus plans d’organització, que en el cas de Calella contempla que certes hores lectives les facin fora de les instal·lacions, en espais pròxims i a l’aire lliure. És la manera que han trobat per complir amb les noves mesures sanitàries, basades en la creació de grups estables de convivència que no poden entrar en contacte entre ells. Això no passava a l’hora de pati, on les classes compartien una mateixa zona, per exemple. La tinent d’Alcaldia d’Educació, Montserrat Mateu, ha explicat que la petició d’ús se’ls va fer arribar fa unes tres setmanes i que s’ha concedit a tots i cadascun dels centres, des d’infantil a secundària.

En declaracions a Ràdio Calella TV, la responsable d’Educació ha comentat que les escoles han demanat espais pròxims a les seves instal·lacions.

Fa unes tres setmanes, les escoles es van fer petició d’espais a l’aire lliure per les estones d’esbarjo i les classes d’educació física (…) Tant escoles d’infantil, primària i secundària. Els espais tenen certa proximitat amb els seus centres.

L’Institut Bisbe Sivilla ha demanat el Passeig Manuel Puigvert, el Camp de Futbol de Mar i també La Muntanyeta, on s’hi podrà anar quan finalitzin les obres de remodelació que comencen aquesta setmana. El Far i La Minerva han demanat espais del Parc Dalmau; mentre que es altres dues escoles concertades -Escola Pia i Escola Freta– utilitzaran la Plaça Jeroni Martorell, el Passeig dels Eucaliptus, la Plaça Lluís Gallart i el Camp de Futbol de Mar. En el cas de l’Escola Pia de Jovara, també la zona esportiva de La Muntanyeta.

Els alumnes sortiran de les instal·lacions, principalment, per les classes d’educació física i per l’hora del pati; i així queda recollit en els plans d’organització que ja han presentat i que s’hauran de completar durant la primera setmana de setembre, amb l’última hora sobre l’evolució de la pandèmia.

La inspecció ha donat el vist-i-plau i ha fet l’assessorament dels plans provisionals, que durant la primera quinzena de setembre haurà d’incorporar els horaris i s’haurà d’aprovar pel consell escolar perquè sigui el definitiu. Les escoles han seguit treballant per la bona organització i obertura de centres per al curs 2020-21.

El Carrilet suprimeix temporalment l’acollida de tarda

La tinent d’Alcaldia d’Educació ha informat que l’edifici Costa i Fornaguera, on funciona la llar d’infants municipal El Carrilet, disposa de l’espai necessari per poder oferir el servei de 0 a 3 anys amb garanties de seguretat. L’única novetat de cara a la represa del curs, al setembre, és que només es mantindrà l’acollida de primera hora del matí però se suprimeix temporalment la de la tarda.

Tenia un servei extra per a les franges de 8 a 9 del matí i de 5 a 6 de la tarda, i veient que la demanda de les famílies és molt més alta a la franja de 8 a 9 del matí, els alumnes hi podran seguint entrant a aquesta hora. Però la sortida serà a les 5 de la tarda. El servei extra de tarda es tornarà a recuperar quan les mesures sanitàries ho permetin.

Xerrada informativa sobre la gestió dels contagis a l’entorn educatiu

El retorn de l’escola presencial al setembre genera dubtes i preocupacions entre la comunitat educativa de Calella en relació al risc de contagis i quin és el protocol a seguir per evitar que es produeixin brots. És per això que l’Àrea d’Educació ha organitzat una xerrada informativa amb la directora del CAP de Calella, a la que hi estan convocades les direccions de tots els centres educatius públics i concertats, de totes les etapes, a més del Centre de Formació Permanent Francesc Grau i Viader. Tindrà lloc el 10 de setembre.

La tinent d’Alcaldia ha confirmat el positiu d’una nena de la privada Children’s House, que aquest dilluns ha tornat a obrir. Segons Mateu, la gestió del cas s’ha resolt de forma molt positiva.

De seguida es va fer la traçabilitat del cas positiu. Les educadores i la resta d’alumnes van donar negatiu. L’escola va tancar, la nena i la família van fer la quarantena, i avui torna a estar oberta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat