Les escoles de Calella s’esperaran a obrir fins que tota la comarca estigui a la fase 2

L’activitat educativa al Maresme no es reprendrà a dues velocitats És la decisió dels Serveis Territorials d’Educació, que han confirmat a Ràdio Calella TV que els centres dels municipis de la regió sanitària de Girona no obriran dilluns encara que ja estiguin a la fase 2 i puguin fer-ho, d’acord amb el pla de desescalada del confinament. S’esperaran que hi arribi la resta de la comarca i això significa un retard d’una setmana, com a mínim, i si l’evolució de la pandèmia continua sent positiva.

La divisió del Maresme en dues regions sanitàries endarrerirà l’obertura dels centres educatius, públics i concertats, als municipis del nord de la comarca, que podrien fer-ho a partir de la setmana vinent amb el pas a la fase 2. S’ha optat per unificar el retorn dels alumnes a l’aula i endarrerir-ho perquè coincideixin el 8 de juny, si els dos territoris avancen segons el previst.

El nord esperarà al sud del Maresme perquè l’activitat educativa es reactivi però només en els casos previstos en el pla de reobertura de centres que ha presentat el Departament d’Educació, a qui s’ha delegat la competència malgrat la situació d’estat d’alarma. Hi podran anar de manera voluntària els alumnes que finalitzen etapa, per a atencions personalitzades amb els tutors, o els nens i nenes de 3 a 6 anys amb progenitors que no poden flexibilitzar el treball presencial. Per motius de seguretat, els grups poden ser de màxim 13 alumnes a primària i 15 a secundària.

Els Serveis Territorials d’Educació han confirmat a Ràdio Calella TV que els centres educatius públics de la regió sanitària de Girona van demanar que la reobertura es fes coincidint amb la resta de la comarca per una millor planificació, i que els centres concertats la van recolzar. Inspecció d’Educació també ha fet una recomanació en aquesta mateixa direcció. Els centres i els ajuntaments n’han estat informats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *