Set alumnes dels instituts de Calella reben una menció a la selectivitat

Set estudiants dels centres educatius calellencs han aconseguit fer-se amb una menció a les Proves d’Accés a la Universitat per treure una nota igual o superior al 9. Una distinció que atorga el Govern de la Generalitat per reconèixer públicament la bona preparació, el mèrit i l’esforç de l’alumnat de Catalunya que fa la prova. Es tracta de cinc alumnes de l’Escola Freta i dos de l’Escola Pia. Des dels tres centres educatius calellencs fan una valoració molt positiva de les proves d’enguany i es mostren satisfets amb els resultats obtinguts del seu alumnat.

A l’Escola Freta han fet ple d’aprovats. Dels 54 alumnes presentats, tots han tret una nota igual o superior al cinc i cinc han aconseguit una menció de les PAU. Mercè Colomer, coordinadora de batxillerat del centre se sentia molt satisfeta amb els resultats obtinguts, sobretot perquè ha estat una promoció marcada pels confinaments de la covid.

Estem molt contents perquè hem tingut un 100% d’aprovats, d’aquests hi ha cinc alumnes amb una nota superior al 9 a la fase general, per tant, tenim cinc mencions a les PAU. Fem una valoració general molt positiva, són alumnes que han patit tancaments, un primer de batxillerat molt complicat i hem obtingut uns resultats millors dels quals esperàvem.

A l’Escola Pia han aprovat 32 dels 33 alumnes que es van presentar i tornen a situar la mitjana per sobre de la catalana, especialment en les de modalitat (que són les que ponderen) i en anglès, on el 85% ha assolit notes superiors al 8.

Des del Institut Bisbe Sivilla, la seva coordinadora pedagògica, Verónica Muñoz, destaca que ha tornat a ser un any complicat, però que la implicació de l’alumnat i les ganes, han fet que la selectivitat hagi anat bé. En el seu cas, tres alumnes dels 30 que es presentaven, no han superat les proves.

Fins ara ens aprovaven tots els alumnes, aquest any, no ha estat així. Hem tingut un canvi de normativa pe part del departament on els alumnes podien obtenir el títol tenint pendents algunes de les matèries. Justament, aquests alumnes són els que no han superat les proves. Si al centre no els aproven, arriben a les PAU i el resultat és el mateix.

Des del Bisbe també destaquen que s’han situat per sobre la mitjana catalana en matèries com matemàtiques o anglès.

Ara, com destaca Colomer des de l’escola Freta, als alumnes només els queda conèixer les notes de tall i saber si podran accedir a la desitjada carrera universitària.

Ara a esperar que els alumnes puguin entrar a les carreres que ells volen. Veurem com aniran les notes de tall, però estem molt contents, perquè dur 54 alumnes i que tots aprovin és un goig per l’escola.

Des de fa uns quants anys, la gran majoria de persones que es presenten a la Selectivitat l’aproven i ho fan amb bones notes. Aquest any, la nota mitjana catalana de les PAU ha sigut d’un 6,885 i la nota mitjana d’accés a la universitat (que, pels estudiants de batxillerat, suma la nota mitjana del curs), un 7,293.
A la Fase General, les assignatures amb més bones notes han estat les llengües estrangeres, entre les quals destaca Alemany. La pitjor, Llengua Castellana i Literatura, amb un 6,54.
A la Fase Específica, la matèria amb millor resultat ha estat Grec, amb una nota mitjana de 7,60. La matèria amb pitjor qualificació és Electrotècnia, amb un 5,11.

A tot Catalunya, 1.409 alumnes rebran la distinció per part de la Generalitat per haver tret una nota de 9 o superior als exàmens.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *