Les famílies en situació de pobresa podran rebre un ajut estatal d’entre 400 i 1.000 euros

logo imv

El Consell de Ministres ha aprovat l’Ingrés Mínim Vital, una prestació per a les persones vulnerables, en situació de pobresa extrema. Es calcula que a Espanya són 1 de cada 5 i la crisi del coronavirus podria agreujar-ho. A partir d’aquest mes cent mil famílies haurien de començar a rebre aquesta prestació i serà de manera automàtica per a les que tenen fills a càrrec. La quantitat que es rebrà anirà dels 462 als 1.015 euros mensuals, en 12 pagues. La quantitat dependrà del tipus de llar, dels diners que ingressin i de si hi ha fills, gent gran o depenent a càrrec. Els demandants de l’ajuda han de ser més grans de 23 anys i menors de 65.

Per tal d’atendre a qualsevol dubte de les famílies beneficiares d’aquest ajut estatal, Calella en Comú ha demanat a l’Ajuntament que tingui preparat un punt d’informació dedicat a la tramitació d’aquestes sol·licituds. Segons els comuns a Calella unes 1.500 persones -500 famílies- es beneficiaran a partir d’aquest mes de l’Ingrés Mínim Vital.

Per poder gestionar-les, l’alcaldessa, Montserrat Candini, ha demanat per carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que clarifiqui com s’ha de tramitar aquesta gestió des dels consistoris. L’alcaldessa ha traslladat la preocupació de què, un cop es posi en marxa la prestació rebin una allau de consultes a les quals encara no saben com han de respondre.

Es contempla que sigui l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament qui realitzi les gestions administratives i avaluï els requisits dels sol·licitants.

El termini per sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital comença dilluns 15 de juny a través de la seu electrònica de la Seguretat Social.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *