Només 5 infants tornaran dilluns a El Carrilet

carrilet

La llar d’infants municipal prepara la reobertura de dilluns 8 de juny amb una demanda d’assistència que se situa molt per sota de la capacitat d’acollida de les instal·lacions que hi ha a l’edifici Costa i Fornaguera. S’hi disposa de 7 aules que podran tenir una ràtio de fins a 5 nens i nenes. En total, el servei està preparat per atendre 35 infants d’entre 1 i 3 anys però no s’arribarà al màxim, almenys en la seva posada en marxa després de més de dos mesos de tancament per la crisi sanitària. Dilluns es reincorporarà tota la plantilla d’El Carrilet al complet: directora i l’equip de 10 educadores.

Només 5 famílies han sol·licitat portar els nens a El Carrilet a partir de dilluns, segons l’última informació de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Calella a partir del qüestionari que se’ls va enviar per preparar la reobertura. Així ho ha confirmat la tinent d’Alcaldia Montserrat Mateu.

Tenim 7 espais i, per tant, capacitat per a 35 infants. La informació que tenim és que hi aniran només 5 nens i nenes. És una assistència molt baixa potser perquè la majoria de les famílies encara tenen por i molta incertesa per la crisi sanitària que estem vivint.

La tinent d’Alcaldia d’Educació exposa que aquesta xifra podria augmentar en les pròximes setmanes si les famílies usuàries ho sol·liciten i poden acreditar dificultats de conciliació de la vida familiar i laboral. De fet, és un dels requisits del departament a l’hora de premetre l’atenció presencial.

El Departament d’Educació ha posat restriccions a l’obertura de les llars d’infants, a les quals no podran anar-hi els petits de la línia de 0 a 1 anys per motius sanitaris. Els experts indiquen que el seu sistema immunitari no està prou madur i això els converteix en un grup especialment vulnerable.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat