Les cosidores de Calella comencen a fer mascaretes infantils

cosidoreeees

Si a finals de març un grup de calellencs i calellenques començava a confeccionar mascaretes protectores de roba per als professionals que estan treballant en primera línia contra la COVID-19, ara han decidit començar a cosir mascaretes pels infants. Si tot va bé, i a falta de la confirmació oficial per part de l’Estat, la setmana que ve els nens podrien sortir al carrer, això si, amb mascareta. I és per això que les cosidores de Calella han començat a confeccionar mascaretes de roba per a infants. Amb patrons divertits i colors alegres volen fer aquesta peça de roba més atractiva i còmodes pels més petits, i animar-los a posar-se-la.

Si pels adults ja és complicat dur la mascareta, pels menuts pot arribar a ser tot un malson.

Les fem amb roba de cotó molt alegre, de colors… perquè els nens se sentin més bé i així no se la vulguin treure. Mirem de fer-les el més còmode possible perquè creiem que són molt necessàries també per les criatures.

Helia Tresserras és una de les impulsores del grup que confecciona les mascaretes tèxtils i que rep el nom de Calella per la Gent (Cosidores). Un grup que va començar a cosir fa prop d’un mes de manera altruista i que ja compta amb més de 50 cosidores. De fet, durant tot aquest mes d’existència han repartit més de 3.400 mascaretes a l’hospital de Calella, però també al de Badalona.

Ja portem 3.400 mascaretes entregades, hem fet barrets per les infermeres, hem portat mascaretes també a Badalona… vam començar sent un nucli petit i ja som més de 50 cosidores.

I és que la solidaritat del poble calellenc els ha aclaparat, molta gent els ha fet donacions de tela i material per a poder seguir confeccionant les mascaretes. Ara per a poder fer aquestes per a nens i nenes, Tresserras aprofita per fer una crida a tothom que pugui ajudar-los donant roba de cotó alegre, com la que s’utilitza per fer patchwork.

Faig crida a la gent que tingui roba de cotó del patchwork, que tingui retalls, que ens faci donació. Amb una roba alegre els nens es conformaran més a portar la mascareta.

Qui vulgui unir-se al grup o ajuda amb una donació de material pot posar-se en contacte amb les cosidores a través del grup que han habilitat a Facebook, Calella per la Gent Cosidores.

Unes mascaretes que són completament gratuïtes i que abans d’utilitzar-les s’han de rentar a una temperatura de 60 graus i planxar-les. Això ajuda a eliminar tota mena de bacteris i virus de la roba.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat