Les Illes Balears protagonistes de la 37a Fira de Calella i l’ Alt Maresme

Les Illes Balears seran les protagonistes de la 37a Fira de Calella i Alt Maresme els propers dies 22, 23 i 24 de setembre. En aquesta edició es vol agermanar Calella amb les Illes gràcies a tot el que uneix aquests dos territoris, la llengua, el potencial turístic i el mar Mediterrani.

El monogràfic de la Fira d’enguany està dedicat a la “essència mediterrània” que comparteixen Calella i les Illes Balears. Amb el pretext del mar que uneix aquestes dues zones geogràfiques, es pretén apropar a la nostra ciutat un recull de la cultura i la gastronomia illenques i traslladar als assitents a un món diferent en l’espai de la Fira, al Passeig Manel Puigvert.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha volgut destacar la icona turística i cultural que representen les Illes Balears: “És una icona geogràfica en el món pel que fa a tot el que té a veure amb el turisme, però també és veritat, amb això també fan molt bé, que intenten protegir-se per les seves característiques geogràfigues, per les seves caractarístiques al món. Sobretot perquè d’una manera o altre, aquests indrets més petits, concentren moltes vegades grans dosi d’ història, grans dosi d’expressió cultural”.

Continuant amb el format de Fira-Festival, les Nits temàtiques comptaran amb noms propis destacats. Divendres 22 de setembre Joan Miquel Oliver presentarà a l’escenari de la Fira el seu darrer treball «Atlantis». Dissabte 13 serà el menorquí Cris Juanico, ex «Ja t’ ho diré» i diumenge 24 al matí, será Joana Gomila que pujarà 30 músics a l’escenari amb la Rufaca Folk Jazz Orquestra.

I per la tarda, un experiment d’improvisació a dos pianos amb Marco Mezquida a partir dels textos de poetes illencs.

La comissària de la Fira, Rut Martínez, ha detacat la importància del nexe d’ unió que té la llengua catalana i el gran reclam que són els noms propis que actuen a la Fira: “Hem volgut en aquestes nits temàtiques, les nits fortes en aquest format que es va consolidar en aquests darrers anys de Festival, és que siguin noms molt potents que atreguin molta gent. Nits programades a partir de les nou de la nit amb entrada gratuïta. Per tant són noms amb reclam, gent que té moltíssima trajectòria. Ens fa il·lusió que siguin presentacions de disc el que portem en aquest cas a la Fira i alternar-ho amb el que és bàsicament el talent jove i buscar el nexe d’ unió amb la llengua”.

Un dels elements destacats de la Fira és el cartell. El d’aquesta edició suposa un retorn als inicis, amb un caire minimalista, amb una imatge de les Illes Balears que dóna relleu a aquesta essència mediterrània que les agermana amb les Illes. Una obra de l’artista calellenca, Carme Guri, amb la que hem parlat avui a l’Info Vespre.

 

La tinenta d’alcaldia responsables de l’àrea de fires, Núria Parella, afirma que s’ ha volgut seguir la línia del cartell de primer any del monogràfic del turisme: “Hem seguit la línia del cartell del primer any del monogràfic del turisme, que va ser un cartell que a tothom li va agradar molt. Fins i tot sabem que hi ha gent que el té a casa i era molt d’ inspiració calellenca i ens va semblar que a la gent li agradaria molt. És l’ essència mediterrània de les Illes com ja les veieu però des de la balaustrada del nostre passeig de mar, que és com és la fira i un dels símbols de mirar-ho des de Calella”.

 

 

 

La Fira d’aquest any manté el pressupost de l’any passat, 168.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *